Vastgesteld bestemmingsplan “Kindcentrum Opmeer – Spanbroek”

Burgemeester en wethouders van Opmeer maken bekend, dat de gemeenteraad het bestemmingsplan “Kindcentrum Opmeer – Spanbroek” gewijzigd heeft vastgesteld ten opzichte van het ontwerpplan.

 

Plangebied en inhoud

Het plangebied betreft de locatie van de huidige Sint Bonifatius aan de Veldstralaan in Spanbroek, met aansluitend trapveld. Het planvoornemen betreft het realiseren van een nieuw kindcentrum ten behoeve van het huisvesten van drie basisscholen (’t Ruimteschip, basisschool Sint Bonifatius en OBS De Akker). Naast de basisscholen, met gezamenlijk ruim 500 leerlingen, wordt er in het nieuwe kindcentrum ruimte gecreëerd voor onder meer kinderopvang, muziekonderwijs, een gymzaal, een bibliotheek en voor gemeentelijke jeugdgezondheidsdiensten. De wijzigingen zijn verder beschreven in het raadsbesluit en de daarbij behorende nota van wijziging.

 

Ter inzage ligging

Het bestemmingsplan, nota van zienswijzen, raadsbesluit en raadsvoorstel liggen met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van donderdag 25 mei 2023 tot en met woensdag 5 juli 2023 op werkdagen tijdens de gebruikelijke openingstijden ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Klaproos 1 te Opmeer. Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en heeft als planidentificatienummer NL.IMRO.0432.BPKCSpanbroek-VA01.

 

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan met ingang van bovengenoemde termijn gedurende zes weken schriftelijk beroep worden ingesteld door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend, en;

  • 2.

    belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • 3.

    belanghebbenden voor zover het betreft de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Een beroepschrift kunt u sturen naar: de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wanneer sprake is van een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend tevens een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven