Voornemen tot verkoop gronden

De gemeente Veldhoven geeft hierbij kennis van haar voornemen om een gedeelte van een perceel grond te verkopen, zijnde:

Het perceel kadastraal bekend gemeente Veldhoven, sectie G, nummer 1195 (ged.), ter grootte van 68 m2.

 

De gemeente wenst voormeld perceelgedeelte te verkopen ter gelegenheid van een grondruil benodigd voor landschappelijke kwaliteitsverbetering. De door de gemeente te verkopen gronden kan niet los worden gezien van de door beoogd koper verkochten/ingebrachte perceelgedeelte. De beoogd koper komt derhalve als enige serieuze gegadigde in aanmerking voor de aankoop.

 

Vervaltermijn

Bent u het niet eens met dit voornemen tot verkoop aan de beoogd koper, omdat u van mening bent ook als serieuze gegadigde in aanmerking te kunnen komen voor de aankoop? Dan dient u dit kenbaar te maken door binnen een termijn van 30 dagen na publicatie van deze bekendmaking, een kort geding tegen dit voornemen aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter bij de rechtbank Oost-Brabant, locatie 's-Hertogenbosch.

 

De termijn van 30 dagen is een vervaltermijn. Dit betekent dat indien een serieuze gegadigde binnen deze termijn géén kort geding is gestart, alle rechten vervallen, waaronder het recht om nadien in rechte op te komen tegen dit voornemen tot verkoop. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren, zodat zij na ommekomst van de termijn van 30 dagen of nadat de voorzieningenrechter in kort geding heeft geoordeeld dat geen sprake is van een andere serieuze gegadigde, één op één kan contracteren.

 

Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat de thans gestelde termijnen uiterlijke termijnen zijn en dat een nadere verlenging van deze termijnen niet aan de orde is.

 

Naar boven