Vaststelling wijzigingsplan ‘Beukenlaan 69, Odiliapeel’ en besluit omgevingsvergunning voor het bouwen van een opslag voor mest, aanleggen van een inrit en het veranderen van een milieu-inrichting (Z2022-000067) aan Beukenlaan 69, Odiliapeel (coördinatieregeling)

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van gemeente Maashorst maken ingevolge artikel 3:32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor het bedrijf aan de Beukenlaan 69, Odiliapeel, met toepassing van een coördinatiebesluit in de zin van de Wro, de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

Collegebesluit 20 december 2022:

  • 1.

    In te stemmen met de beoordeling van de zienswijzen zoals opgenomen in de nota van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Beukenlaan 69 te Odiliapeel, NL.IMRO.1991.WPBeukenlaan69-VA01;

  • 2.

    Het wijzigingsplan Beukenlaan 69 te Odiliapeel. NL.IMRO.1991.WPBeukenlaan69-VA01 gewijzigd vast te stellen zoals aangegeven in bijgaand nota van zienswijzen;

  • 3.

    Geen exploitatieplan vast te stellen.

Collegebesluit 15 mei 2023

  • 1.

    Verder hebben burgemeester en wethouders 15 mei 2023 een omgevingsvergunning voor het bouwen van een opslag voor mest, aanleggen van een inrit en het veranderen van een milieu-inrichting gecoördineerd op het adres Beukenlaan 69 te Odiliapeel verleend:

Terzake van het onderhavige wijzigingsplan en de onderhavige omgevingsvergunningen hebben burgemeester en wethouders op 20 december 2022 besloten de Coördinatieverordening WRO Uden 2013 toe te passen (ex artikel 3.30 lid 1 Wet ruimtelijke ordening) en een coördinatiebesluit genomen inhoudende dat het bestemmingsplan en de bijbehorende omgevingsvergunning gecoördineerd in procedure worden gebracht.

Inzien

Het vastgestelde wijzigingsplan en de bijbehorende stukken, de betrokken omgevingsvergunningen liggen vanaf donderdag 25 mei 2023 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 5 juli 2023 ter inzage. Wilt u de documenten inzien, neem dan contact op met de gemeente via emailadres omgevingsloket@gemeentemaashorst.nl of bel met telefoonnummer 0413-281160. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact met u op.

De stukken zijn ook digitaal te raadplegen; het bestemmingsplan is in de genoemde periode te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren op het plan (instellen beroep)

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien.

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan beroep worden ingesteld tegen het gecoördineerde besluit door:

    • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen één of meerdere van de op 26 juli 2022 bekendgemaakte ontwerpbesluiten heeft ingediend;

    • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen de onderhavige ontwerpbesluiten kenbaar te maken;

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning treden in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het gecoördineerde besluit te schorsen kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook bij een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht in rekening gebracht.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 0413-281160.

 

Maashorst, 24 mei 2023

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris

J.A.G.M. van Aaken

de burgemeester

M.J.D. Donders-de Leest (wnd.)

Naar boven