Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het plaatsen van twee kleine windturbines

Het college maakt bekend dat zij het voornemen hebben een omgevingsvergunning te verlenen voor het plaatsen van twee kleine windturbines aan de Hogeweg 53 te Kamperveen.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning omvat de volgende activiteiten:

  • 1.

    het bouwen van een bouwwerk, art. 2.1, eerste lid, onder a van de Wabo;

  • 2.

    het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan, art. 2.1, eerste lid, onder c van de Wabo.

Planbeschrijving

Het voornemen is om twee kleine windturbines op het perceel te bouwen. De windturbines worden gebouwd ten behoeve van eigen energieverbruik. Hiervoor is afwijking nodig van de geldende planologische regeling, het bestemmingsplan “Buitengebied 2014”, omdat deze bouwwerken op grond van de geldende regels niet mogelijk zijn.

Inzage

De ontwerpbeschikking met de daarbij behorende stukken liggen van 18 januari 2023 tot en met 1 maart 2023 tijdens openingstijden ter inzage in het stadhuis. Ook kunt u het besluit inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0166.00991362-OW01.

Zienswijzen

Tijdens de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbesluit kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van Burgemeester en wethouders van Kampen. Het postadres is Postbus 5009, 8260 GA Kampen. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u ook bellen met telefoonnummer 06 238 55 639.

Naar boven