Verkeersbesluit voor het instellen van een gedeeltelijk parkeerverbod aan Milieuparkweg 3 te Sittard

2023 / 2893068

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen:

1. Besluiten:

Voor het instellen van een parkeerverbod op een gedeelte van Milieuparkweg, voor huisnummer 3.

  • 1.

    Het aanleggen van 4 verkeerstekens op het wegdek “ Een meter gele onderbroken strepen” (parkeerverbod). Dit parkeerverbod heeft een totale lengte van circa 4 meter en wordt aangebracht op de trottoirband aan de zijde van de oneven huisnummers, voor de Milieuparkweg 3 te Sittard. De een meter lange gele onderbroken strepen, komen aan weerszijde van de twee in-en uitritten ter hoogte van Milieuparkweg 3 te Sittard.

Zoals aangegeven op de bij het besluit behorende foto(’s) en/of tekening(en) in de aparte bijlage. Wanneer u dit besluit digitaal raadpleegt, treft u de bijlage aan door op de linkerkant van deze pagina onder het kopje ‘Externe bijlagen’ op de blauw gekleurde tekst te klikken.

2. Overwegingen

Wij besluiten voor het instellen van een parkeerverbod op een gedeelte van de Milieuparkweg te Sittard. Dit aan de wegzijde van de oneven huisnummers, voor huisnummer 3. Het bedrijf dat gevestigd is op de Milieuparkweg 3 te Sittard, heeft twee in- en uitritten. De linker inrit wordt gebruikt om de bedrijfshal in te rijden en de rechter inrit wordt gebruikt om het bedrijventerrein te verlaten. Als er te dicht bij de voornoemde in- en uitritten geparkeerd wordt, gaat dit ten koste van de doorstroming op de Milieuparkweg.

Door een parkeerverbod in te stellen op een gedeelte van de Milieuparkweg te Sittard, bevorderen we de doorstroming en voorkomen wij door het verkeer veroorzaakte hinder. Ook zal door het parkeerverbod de parkeerdruk in de Milieuparkweg te Sittard niet toenemen.

3. Wettelijke grondslag

Verkeersbesluiten worden genomen op basis artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer.

Uit het oogpunt van de doorstroming en de bruikbaarheid van de weg, alsook het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade, wordt het noodzakelijk geacht deze verkeersmaatregel te nemen. Van toepassing zijn hier artikel 2, lid 1, sub c en artikel 2 lid 2, sub a van de Wegenverkeerswet 1994.

De Milieuparkweg te Sittard is in beheer en onderhoud bij de gemeente Sittard-Geleen en ligt binnen de bebouwde kom, zoals bedoeld in artikel 18 lid 1 sub d van de Wegenverkeerswet 1994.

Conform het bepaalde in de op 22 november 2021 in het Gemeenteblad onder nummer 419044 bekend gemaakte, op 23 november 2021 in werking getreden “Mandaatregeling Teams gemeente Sittard-Geleen 2021” de dato 9 november 2021 en het op 21 december 2022 in het Gemeenteblad onder nummer 565582 gepubliceerde en op 22 december 2022 in werking getreden “Mandaatregister gemeente Sittard-Geleen 2023” d.d. 15 december 2022, is onder voorwaarden mandaat verleend aan de Juridisch medewerker Verkeer voor het nemen van verkeersbesluiten.

4. Advies

De Ambtelijke Werkgroep Verkeer, waarin onder meer verkeerskundigen en de regiopolitie zitting hebben, heeft op 18-04-2023 positief geadviseerd over de voorgestelde verkeersmaatregel.

5. Ondertekening

Sittard-Geleen, 15-05-2023

Namens Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen,

Namens deze,

R. Dobrick

Juridisch Medewerker Verkeer

6. Publicatie

op basis van artikel 26 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, wordt na besluitvorming dit verkeersbesluit gepubliceerd in het Gemeenteblad (officielebekendmakingen.nl).

7. Bezwaar

Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop dit besluit gepubliceerd is een bezwaarschrift bij ons indienen. Dat kan op meerdere manieren:

  • 1.

    U kunt uw bezwaarschrift opsturen naar: Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard.

  • 2.

    U kunt uw bezwaarschrift persoonlijk afgeven bij de Stadswinkel, Markt 1, Geleen.

  • 3.

    U kunt uw bezwaarschrift faxen via telefoonnummer (046) 400 00 39.

  • 4.

    U kunt ook digitaal bezwaar maken. Daarvoor heeft u wel een elektronische handtekening (DigiD) nodig.

Kijk op https://www.sittard-geleen.nl/Inwoners/Klacht_bezwaar_en_beroep/Bezwaar_bezwaarschrift_indienen voor meer informatie. Bijvoorbeeld om te lezen wat u in uw bezwaarschrift moet vermelden.

8. Voorlopige voorziening

Als u bezwaar maakt, treedt het besluit toch in werking. Om dat te voorkomen, kunt u bij de rechter om een tijdelijke maatregel vragen. Dat heet een ‘voorlopige voorziening’. Dit kan alleen als er spoedeisende belangen zijn die dat nodig maken. Alle informatie hierover kunt u krijgen via de griffie van de rechtbank Limburg. Of kijk op www.rechtspraak.nl.

Locatie parkeerverbod Milieuparkweg 3

Sittard-Geleen, 10-05-2023

 

Namens Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen,

Juridisch Medewerker Verkeer

 

R. Dobrick

Naar boven