Besluiten sloop en nieuwbouw Olsterkampweg, Olst vastgesteld

Voor de locatie Olsterkampweg 3 t/m 41 te Olst (kadastraal bekend als gemeente Olst, sectie F, nummer 4732) wordt door SallandWonen gewerkt aan het plan Olsterkampweg. Het plan betreft de sloop van 20 bestaande sociale huurwoningen en vervolgens het bouwen van 23 nieuwe woningen.

Op 28 februari 2022 heeft de gemeenteraad van Olst-Wijhe besloten om de gemeentelijke coördinatieregeling uit artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing te verklaren voor dit plan. De coördinatieregeling betekent dat de ontwerpen van de besluiten die nodig zijn voor de realisatie van het plan gezamenlijk ter inzage zijn gelegd en dat ook de vastgestelde besluiten gezamenlijk bekend worden gemaakt. De coördinatieregeling betekent tevens dat voor alle besluiten de uitgebreide voorbereidingsprocedure uit afdeling 3.4 van de Awb van toepassing is. De volgende besluiten zijn genomen:

  • 1.

    Het bestemmingsplan Olst, Olsterkampweg, op grond van de Wet ruimtelijke ordening, op 8 mei 2023 vastgesteld door de gemeenteraad van Olst-Wijhe;

  • 2.

    Een omgevingsvergunning voor het bouwen van 23 woningen en het kappen van twee bomen, op grond van de Wet ruimtelijke ordening.

De besluiten en de bijbehorende bijlagen liggen ter inzage van donderdag 25 mei tot en met woensdag 5 juli 2023. U kunt de besluiten inzien bij ons klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1). U kunt hiervoor een afspraak inplannen door te bellen naar 14 0570. Het bestemmingsplan (met identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2022003014-0301) kunt u tevens op www.ruimtelijkeplannen.nl inzien. Bronbestanden vindt u op ro.olst-wijhe.nl/manifest.

U kunt binnen de genoemde termijn beroep instellen. Een beroepschrift dient u in bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat de vastgestelde besluiten niet in werking treden. Om de werking van de besluiten op te schorten, kunt u binnen de genoemde termijn een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven