Vestiging voorlopig voorkeursrecht (Vriezenveen Zuid)

Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand maken ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij bij besluit van 16 mei 2023, op grond van het bepaalde in artikel 6 van de Wvg, heeft besloten gronden in en nabij Vriezenveen Zuid, aan te wijzen als gronden, waarop artikel 3 lid 2 en 3 van de Wvg en artikelen 10 t/m 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Twenterand te koop moeten aanbieden. De eigenaren en de beperkt gerechtigden ontvangen een dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en gevolgen hiervan.

Ter inzage

Het besluit met de kaart en de lijst van voorlopig aangewezen gronden en het raadsvoorstel, ligt gedurende zes weken, van 17 mei 2023 tot en met 28 juni 2023, tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis, Manitobaplein 1, 7671 GS Vriezenveen. Voor openingstijden wordt verwezen naar de website www.twenterand.nl/openingstijden-gemeentehuis. De stukken zijn na 23 mei 2023 tevens digitaal in te zien via de besluitenlijst van het college van B&W van 16 mei 2023, hiervoor wordt verwezen naar de website www.twenterand.nl/college.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in het Gemeenteblad, te weten 16 mei 2023, bij het college van burgemeester en wethouders van Twenterand tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

1. De naam en adres van de indiener;

2. De dagtekening;

3. Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

4. De gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift kan tot en met 28 juni 2023 worden gezonden aan het college van de gemeente Twenterand, Postbus 67, 7670 AB Vriezenveen, onder vermelding van het zaaknummer 1221986.

Indien de gemeenteraad het besluit van het college van burgemeester en wethouders bestendigt in een raadsbesluit, kunnen belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht eveneens bezwaar (en eventueel beroep) maken tegen het raadsbesluit. Indien belanghebbenden ervoor kiezen om nu reeds bezwaar te maken tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders, dan wordt dat bezwaarschrift ingevolge artikel 6, lid 3 Wvg aangemerkt als tevens te zijn ingediend tegen het raadsbesluit. Indien een belanghebbende bezwaar heeft ingediend kan hij/zij tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Overijssel, locatie Zwolle, afdeling Bestuursrecht (Postbus 10067, 8000 GB Zwolle).

Vriezenveen, 16 mei 2023

Burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand

Naar boven