Gemeenteblad van Oss
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Oss | Gemeenteblad 2023, 218389 | algemeen verbindend voorschrift (verordening) |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Oss | Gemeenteblad 2023, 218389 | algemeen verbindend voorschrift (verordening) |
Uitwerkingsbesluit Parkeren Oss en Ravenstein 2023
Artikel 2. Vergunningenzones en geldigheid van de parkeervergunningen
Voor parkeerplaatsen op de openbare weg waarvoor het parkeren niet op grond van een verkeersmaatregel is verboden, is conform het vigerende Aanwijzingsbesluit Betaald en Vergunningparkeren Oss een parkeervergunning nodig voor / en geldig in:
Het Schilgebied-Noord, bestaande uit:
zone D: het gebied dat wordt begrensd door, of bestaat uit, de Singel 1940 1945 (alleen de noordzijde) vanaf de Koornstraat tot aan de Jakob Goldsmidstraat, de Jakob Goldsmidstraat vanaf de Singel 1940 1945 tot aan de Gerrit van der Veenstraat, de Gerrit van der Veenstraat vanaf de Jakob Goldsmidstraat tot aan de Pastor Vissersstraat, de Pastoor Vissersstraat, de Kuipers Rietbergstraat vanaf de Pastoor Vissersstraat tot aan de Koornstraat, de Koornstraat vanaf de Kuipers Rietbergstraat tot aan de Singel 1940 1945/Hertogensingel, de Hertogensingel (alleen de noordzijde) tot aan de Foulkesstraat, de Churchillstraat, de Eisenhowerstraat.
Het Schilgebied-Oost, bestaande uit:
zone E: het gebied dat wordt begrensd door, of bestaat uit, de spoorlijn Nijmegen – ’s Hertogenbosch vanaf de Bram van de Berghstraat tot aan de Nachtegaallaan inclusief de Burgemeester de Bourbonhof, de Doelenstraat vanaf de Spoorlaan tot aan de Teugenaarsstraat, de Teugenaarsstraat vanaf de Doelenlaan tot aan de Burgemeester van den Elzenlaan, de Burgemeester van den Elzenlaan vanaf de Teugenaarsstraat tot aan de Berghemseweg/Professer Regoutstraat, de Professor Regoutstraat vanaf de Berghemseweg tot aan de Schadewijkstraat, de Schadewijkstraat tot aan de Nijverheidsstraat, de Schadewijkstraat vanaf de Professor Regoutstraat tot aan de Berghemseweg, de Berghemseweg vanaf de Schadewijkstraat tot aan de Linkensweg, de Teugenaarsstraat tot aan de Burgemeester van den Elzenlaan, de Burgemeester van den Elzenlaan tot aan de Goudmijnstraat, de Goudmijnstraat tussen de Burgemeester van den Elzenlaan en de Doctor Hermanslaan, de Doctor Hermanslaan, de Spoorlaan tussen de Doctor Hermanslaan en de Bram van de Berghstraat (inclusief het parkeerterrein bij voormalig Lucaya), de Bram van de Berghstraat tot aan de Oostwal (inclusief de Meijer van Leeuwenstraat).
Het Schilgebied-Zuid, bestaande uit:
zone F: bestaande uit het gebied dat wordt begrensd door, of bestaat uit, de spoorlijn Nijmegen – ’s Hertogenbosch vanaf de Vianenstraat tot aan de Molenstraat, de Molenstraat vanaf de spoorlijn Nijmegen – ’s Hertogenbosch tot aan de Seringenhof (niet inbegrepen), de Floraliastraat vanaf de Molenstraat tot aan de Asterstraat, de noordzijde van de Wethouder van Eschstraat vanaf de Molenstraat tot aan de Vianenstraat, de Vianenstraat.
Het Schilgebied-West, bestaande uit:
zone G: het gebied dat wordt begrensd door, of bestaat uit, de Koornstraat inclusief aangelegen parkeerterreinen vanaf de Eikenboomgaard tot aan de Peperstraat, de Varkensmarkt vanaf de Koornstraat tot aan de dynamische afsluiting, de lijn tussen de Peperstraat en de Torenstraat, de Torenstraat tussen de Begijnenstraat tot aan de Arendsvlucht/Oude Vest, de Arendsvlucht/Oude Vest inclusief aangelegen parkeerterrein tot aan het fietspad Boschpoorthof, het fietspad Boschpoorthof tot aan Achter de Vuurloze, Achter de Vuurloze inclusief Sint Barbaraplein, het Sint Barbaraplein tot aan de Kruisstraat, de westzijde van de Kruisstraat (Kruisstraat niet inbegrepen) tot aan de Lievekamplaan, Kruisstraat vanaf de Lievekamplaan (Kruisstraat wel inbegrepen) tot aan de Smalstraat, Smalstraat tot aan de Oude Kerkstraat, Oude Kerkstraat/Hofstraat vanaf de Smalstraat tot aan de Verlengde Tuinstraat, Hofstraat, Nieuwe Brouwerstraat tussen de Hofstraat tot aan de Tuinstraat, de Verlengde Torenstraat inclusief de De Kuiperij, de Arendsvlucht vanaf de Verlengde Torenstraat tot aan de Schelversakker, de Schelversakker, de Driek van Erpstraat vanaf de Schelversakker tot aan de Begijnenstraat, de Begijnenstraat tussen de Driek van Erpstraat en de Krakenburg, de Krakenburg.
Artikel 4. Maximaal aantal uit te geven parkeervergunningen en wachtlijst
Het maximum aantal uit te geven parkeervergunningen per adres is weergegeven in tabel 1, 2 en 3, met inachtneming van het bepaalde in paragraaf 2 van dit besluit.
Tabel 1: maximum aantal parkeervergunningen per adres per zone
Tabel 2: maximum aantal parkeervergunningen per adres in zone E
Tabel 3: maximum aantal parkeervergunningen per adres in zone J (Berghkwartier)
Artikel 5. Eerste bewonersvergunning (laag tarief)
Burgemeester en wethouders kunnen in bijzondere gevallen een vergunning ook verlenen aan eigenaren of houders van motorvoertuigen die niet voldoen aan één van de in het eerste lid genoemde voorwaarden, met dien verstande dat gelijke gevallen gelijk worden behandeld, waarbij gelijk hierbij betrekking heeft op het parkeergedrag annex de parkeernoodzakelijkheid.
Artikel 6. Tweede bewonersvergunning (hoog tarief)
Burgemeester en wethouders kunnen in bijzondere gevallen een tweede bewonersvergunning ook verlenen aan eigenaren of houders van motorvoertuigen die niet voldoen aan één van de in het eerste lid genoemde voorwaarden, met dien verstande dat gelijke gevallen gelijk worden behandeld, waarbij gelijk hierbij betrekking heeft op het parkeergedrag annex de parkeernoodzakelijkheid.
Het aantal bedrijfsvergunningen dat aan een bedrijf kan worden verleend bedraagt per adres of vestiging: één vergunning per vier arbeidsplaatsen (fte’s) dat bij de Kamer van Koophandel bekend is, waarbij de eerste vergunning wordt verleend bij de eerste arbeidsplaats en de volgende vergunning na de eerstvolgende vier arbeidsplaatsen.
Indien het in het eerste lid van dit artikel bedoelde adres beschikt, zou kunnen beschikken of heeft kunnen beschikken over één of meerdere eigen parkeervoorzieningen, dan wordt dit aantal eigen parkeervoorzieningen in mindering gebracht op het aantal vergunningen waarop een bedrijf ten behoeve van het betreffende adres conform het tweede lid van dit artikel aanspraak zou kunnen maken.
Burgemeester en wethouders kunnen in bijzondere gevallen een vergunning ook verlenen aan een bedrijf dat niet voldoet aan één van de in het eerste lid genoemde voorwaarden, met dien verstande dat gelijke gevallen gelijk worden behandeld, waarbij gelijk hierbij betrekking heeft op het parkeergedrag annex de parkeernoodzakelijkheid.
Artikel 9. Vergunning gedeeld autogebruik
Vergunning gedeeld autogebruik voor particulieren:
Een parkeervergunning voor gedeeld autogebruik kan worden verleend op kenteken van een deelauto, voor zover de natuurlijke persoon of rechtspersoon is aangesloten bij de stichting voor gedeeld autogebruik, en wanneer de natuurlijke persoon of rechtspersoon volgens de gemeentelijke basisadministratie een zelfstandige woning bewoont in een vergunningengebied.
Artikel 10. Restitutieregeling parkeervergunningen
Indien een parkeervergunning op grond van artikel 3, lid 1, sub a van dit uitwerkingsbesluit, wordt ingetrokken, dan kan conform onderstaande restitutie verleend worden:
Indien de eerste bewonersvergunning ingeleverd of ingetrokken wordt op basis van artikel 3, lid 1, sub a van dit uitwerkingsbesluit vóór het verstrijken van het jaar waarvoor de vergunning verleend is, wordt voor het aantal resterende hele maanden restitutie verleend indien het resterende bedrag € 10,00 of meer bedraagt;
Indien de tweede bewonersvergunning ingeleverd of ingetrokken wordt op basis van artikel 3, lid 1, sub a van dit uitwerkingsbesluit vóór het verstrijken van het jaar waarvoor de vergunning verleend is, wordt voor het aantal resterende hele maanden restitutie verleend indien het resterende bedrag € 10,00 of meer bedraagt;
Artikel 11. Vergunningzones en geldigheid van de parkeervergunning - Ravenstein
Voor parkeerplaatsen op de openbare weg waarvoor het parkeren niet op grond van een verkeersmaatregel is verboden, is conform het vigerende Aanwijzingsbesluit Vergunningparkeren Ravenstein een parkeervergunning nodig voor:
zone 1: (Centrum Ravenstein) geldig op parkeerterreinen, wegen of weggedeelten in het gebied dat wordt begrensd door en/of bestaat uit, de Maasdijk vanaf de Walstraat tot aan de Van Coothweg, de Van Coothweg, de Molensingel, de Landpoortstraat vanaf de Walstraat tot nr. 28, de Walstraat (uitgezonderd het gedeelte tussen nr. 42 en nr. 47) tot aan de Maasdijk (inclusief het parkeerterrein tegenover nr. 45, de ‘Bovenbleek’). Uitgezonderd zijn de wegen of weggedeelten vrMarkstraat tussen nr. 1 en nr. 38, de Landpoortstraat vanaf nr. 3 tot aan de Winkelstraat.
Artikel 13. Bewonersvergunning Ravenstein
Burgemeester en wethouders kunnen in bijzondere gevallen een vergunning ook verlenen aan eigenaren of houders van motorvoertuigen die niet voldoen aan één van de in het eerste lid genoemde voorwaarden, met dien verstande dat gelijke gevallen worden behandeld, waarbij gelijk hierbij betrekking heeft op het parkeergedrag annex de parkeernoodzakelijkheid.
Oss, 18 april 2023
Het college van burgemeester en wethouders van Oss,
De secretaris,
Drs. H. Mensink
De burgemeester,
Drs. W.J.L. Buijs-Glaudemans
Bijlage 1 bij Uitwerkingsbesluit betaald parkeren Oss en Ravenstein 2023: indeling vergunningzones Oss
Bijlage 2 bij Uitwerkingsbesluit betaald parkeren Oss en Ravenstein 2023: indeling vergunningzones Ravenstein
Waar kunt u dit besluit inzien?
Vanaf deze datum kan iedereen het besluit met bijbehorende situatietekeningen inzien bij de balie Publieksvoorlichting. Het besluit ligt daar zes weken ter inzage. De balie Publieksvoorlichting zit in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss. De balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur.
Bent u het niet eens met het besluit?
Dit besluit is een algemeen verbindend voorschrift. Dat betekent dat u tegen dit besluit geen bezwaar kan maken.
Wilt u meer weten over dit besluit? Dan kunt u contact opnemen met het Parkeerbedrijf van de afdeling Inrichting Beheer Openbare Ruimte (IBOR), de heer L. Mosch, via telefoonnummer 14 0412.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2023-218389.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.