Tweede Verzamelbesluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam verband houdende met de herindeling van de gemeenten Amsterdam en Weesp

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam,

 

Gelet op artikel 147 van de Gemeentewet, de artikelen 28 en 30 van de Wet algemene regels herindeling, de Wet van 9 juni 2021 tot herindeling van de gemeenten Amsterdam en Weesp (Stb. 2021, 296), artikel 3, tweede lid, van de Algemene Subsidieverordening Amsterdam 2013;

 

Overwegende dat het met het oog op de fusie van Weesp en Amsterdam en een adequate en rechtmatige uitvoering van de bestuursbevoegdheden noodzakelijk is om voorschriften, verordeningen en andere regelingen, van de gemeente Amsterdam te harmoniseren en geldend te verklaren voor het stadsgebied Weesp.

 

besluit:

Artikel I

De Subsidieregeling stedelijke vernieuwing, verhuisregelingen en ouderenhuisvesting Amsterdam 2019 en Subsidieregeling wonen boven winkels en bedrijven Amsterdam 2017 van de gemeente Amsterdam vast te stellen voor het stadsgebied Weesp.

Artikel II

De Subsidieregeling stedelijke vernieuwing, verhuisregelingen en ouderenhuisvesting Amsterdam 2019 wordt als volgt gewijzigd:

 

Na artikel 22a wordt een artikel toegevoegd, luidende:

 

Artikel 22b Subsidie voor verhuizing van Groot naar Beter in stadsgebied Weesp

  • 1.

    Aan een huurder die is verhuisd met het label Van Groot naar Beter tussen 1 januari 2023 en 18 mei 2023 en woonachtig in het stadsgebied Weesp kan een subsidie worden verleend voor de verhuizing van Groot naar Beter als bedoeld in artikel 19.

  • 2.

    De subsidie als bedoeld in het eerste lid dient binnen 1 jaar na de verhuizing met het label van Groot naar Beter te worden aangevraagd.

Artikel III

Dit besluit treedt in werking met ingang van 18 mei 2023.

Artikel IV

Dit besluit wordt aangehaald als: “Tweede Verzamelbesluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam verband houdende met de herindeling van de gemeenten Amsterdam en Weesp”.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 9 mei 2023.

De burgemeester

Femke Halsema

De gemeentesecretaris

Peter Teesink

Toelichting

Artikel I

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam stelt met het oog op de wens om te komen tot een beleidsharmonisatie de Subsidieregeling stedelijke vernieuwing, verhuisregelingen en ouderenhuisvesting Amsterdam 2019 en de Subsidieregeling wonen boven winkels en bedrijven Amsterdam 2017 van Amsterdam, vast voor het stadsgebied Weesp, zodat voor de burgers in het stadsgebied Weesp dezelfde voorschriften als voor de burgers van Amsterdam gelden.

 

Artikel II

Dit artikel bepaalt dat huurders die al zijn verhuisd met het label van Groot naar Beter tussen 1 januari 2023 en 18 mei 2023 en woonachtig in het stadsgebied Weesp ook in aanmerking kunnen komen voor een subsidie voor de verhuizing van Groot naar Beter als bedoeld in artikel 19 van de Subsidieregeling stedelijke vernieuwing, verhuisregelingen en ouderenhuisvesting Amsterdam 2019.

 

Artikel III

Het besluit treedt in werking met ingang van 18 mei 2023.

 

Artikel IV

Dit artikel bevat de citeertitel van het besluit.

Naar boven