Verkeersbesluit Montferland: parkeerverbod gedeelte Pastoor van Angerenstraat, Beek

 

Datum: 17 mei 2023

Portefeuillehouder: J.A.M. Derksen

 

Inleiding

Middels dit verkeersbesluit wordt een gedeelte van de Pastoor van Angerenstraat in Beek voorzien van een parkeerverbod. Met het parkeerverbod aan één zijde van de weg moet de bereikbaarheid van de uitrit bij huisnummer 65 worden verbeterd.

 

Overwegingen

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Op grond van artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeersweg is het college van burgemeesters en wethouders bevoegd tot het nemen van een verkeersbesluiten op gemeentelijke wegen.

 

Maatregel

Het realiseren van een parkeerverbod op de Pastoor van Angerenstraat in Beek door het aanbrengen van doorgetrokken gele streep op de trottoirband. Het betreft het gedeelte tegenover huisnummer 65.

 

Doelstelling

Met het verkeersbesluit wordt beoogd:

  • Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

  • Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.

  • Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.

 

Motivering

Het verkeersbesluit wordt genomen gelet op het volgende:

  • Het parkeerverbod wordt geplaatst op de Pastoor van Angerenstraat in Beek tegenover huisnummer 65. Hiervoor wordt over een lengte van circa 13 meter het de trottoir aan één zijde van de weg voorzien van een doorgetrokken gele streep.

  • Doordat hier voertuigen aan beide zijden van de rijbaan worden geparkeerd wordt de toegang tot de uitrit van huisnummer 65 belemmerd.

  • De weg is te smal om aan beide zijden van de weg te kunnen parkeren.

  • Door voertuigen aan één zijde van de rijbaan te parkeren neemt de beschikbare parkeercapaciteit niet of nauwelijks af.

  • Met de maatregel wordt de toegang tot de uitrit bij huisnummer 65 verbeterd.

  • De weg waarop de verkeersmaatregel wordt getroffen is in beheer van de gemeente Montferland.

 

Belangenafweging

De gemeente Montferland acht het belang van het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer ondergeschikt aan het voorkomen of beperken van overlast hinder en schade.

 

Gehoord

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de politie.

 

Besluit

Op grond van het bovenstaande besluiten burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland tot het volgende:

 

  • Het aanbrengen van een doorgetrokken gele streep op de Pastoor van Angerenstraat in Beek. Het betreft een gedeelte tegen over huisnummer 65 over een lengte van circa 13 meter.

 

De locatie van het parkeerverbod staat weergegeven op de afbeelding die als bijlage aan dit verkeersbesluit is toegevoegd.

 

 

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar worden gemaakt. Het bezwaar dient te worden gericht aan B&W van Montferland, Postbus 47, 6940 BA, DIDAM

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

• a. Naam en adres van de indiener;

• b. De dagtekening;

• c. Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

• d. De gronden van het bezwaar.

Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft. Voor het verzoek zal griffierecht worden geheven.

 

Didam, 17 mei 2023

Burgemeester en Wethouders van Montferland

Naar boven