4e wijziging Uitvoeringsbesluit re-integratievoorziening Participatiewet 2018 gemeente Geertruidenberg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg;

 

gelezen het voorstel behandeld in izjn vergadering van 2 mei 2023 met zaaknummer 20230418103553;

 

gelet op:

  • artikel 4, derde tot en met de zesde lid, van de 1e gewijzigde Re-integratieverordening Participatiewet 2017 gemeente Geertruidenberg

  • de Algemene wet bestuursrecht;

 

overwegende dat:

  • het college het wenselijk vindt om de reiskostenvergoeding te harmoniseren met het nieuwe bedrag voor de belastingvrije kilometervergoeding voor reiskosten;

 

besluit vast e stellen de “4e wijziging Uitvoeringsbesluit re-integratievoorziening Participatiewet 2018 gemeente Geertruidenberg.

 

Artikel I

In artikel 13.2, eerste lid wordt de reiskostenvergoeding van €0.19 gewijzigd in de maximale belastingvrije vergoeding. Het eerste lid komt als volgt te luiden:

Aan personen uit de doelgroep die in verband met het volgen van een re-integratietraject ten behoeve van instroom in algemeen geaccepteerde arbeid, een woon-werk afstand moeten overbruggen, die verder reikt dan de gemeentegrens, wordt een vergoeding verstrekt voor de werkelijke reiskosten op basis van openbaar vervoer tweede klas, of een vergoeding ter hoogte van de maximale belastingvrije vergoeding.

 

Artikel II

Deze 4e wijziging treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking in het elektronisch Gemeenteblad en werkt terug tot 1 januari 2023.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van gemeente Geertruidenberg van 2 mei 2023;

De loco-secretaris, de burgemeester,

N. Bovenhorst, M. Witte

Naar boven