Bekendmaking voornemen aangaan overeenkomst van grondruil te Tjerkwerd

 

Voorgenomen grondruil

De gemeente is voornemens een overeenkomst van grondruil aan te gaan met de heer Y.W. Schakel, Bolswarderweg 1 te Tjerkwerd. De gemeente verkrijgt een perceel grond kadastraal bekend gemeente Tjerkwerd, sectie D nummer 437 (deels) ongeveer groot 1.080 m2, deel uitmakend van het perceel Bolswarderweg 1 te Tjerkwerd. De heer Schakel verkrijgt het perceel kadastraal bekend gemeente Tjerkwerd, sectie G nummer 185 groot 1.355 m2, gelegen aan de Dyksicht te Tjerkwerd en sectie D nummer 675 (deels), ongeveer groot 275 m2, gelegen aan de Bolswarderweg te Tjerkwerd.

 

Toelichting

In verband met aanpassingen aan de provinciale weg van Bolsward naar Workum (verbreden provinciale hoofdrijbaan, aanleg ovonde en verlegging (uitbuiging) van de gemeentelijke parallelweg ter hoogte van het kruispunt Tjerkwerd) heeft de gemeente het genoemde perceel grond van de heer Schakel nodig. De gemeente kan het perceel grond via een ruiling verwerven.

 

Motivering

De gemeente is van mening dat de heer Schakel de enige gegadigde is om de genoemde percelen van de gemeente in eigendom te krijgen omdat de gemeente de percelen grond uitsluitend in het kader van de noodzakelijke grondruil wenst te verkopen. Anders gezegd, als de gemeente het perceel grond van de heer Schakel niet kan verwerven zal de gemeente ook niet tot (openbare) verkoop van de genoemde gemeentelijke percelen overgaan.

 

Reacties

Een ieder die bezwaar heeft tegen de voorgenomen overeenkomst tot grondruil kan dat binnen twintig dagen na deze publicatie gemotiveerd kenbaar maken door een e-mail te sturen naar vastgoed@sudwestfryslan.nl.

 

Vervolg

Als binnen de gestelde termijn geen bezwaar of reacties worden ingediend dan zal de gemeente een overeenkomst tot grondruil aangaan. Bezwaren tegen de voorgenomen grondruil zullen worden beoordeeld en meegenomen in het besluit. Als niet tijdig en niet gemotiveerd wordt gereageerd vervalt het recht om zich te verzetten tegen de te sluiten overeenkomst tot grondruil en de uitvoering daarvan. Ook vervalt het recht op een vordering tot schadevergoeding of op elke andere aanspraak althans zijn de rechten daarop verwerkt. De gemeente en de heer Y.W. Schakel zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na de termijn van twintig dagen alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst tot grondruil zou worden opgekomen.

 

 

 

Naar boven