Kennisgeving voornemen tot verkoop gemeentegrond achter de Dorsvlegel, gemeente Wijchen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeente Wijchen voornemens is om een perceel achter de locatie Dorsvlegel (kadastraal bekend gemeente Wijchen sectie H nummer 1312, oppervlakte circa 4.650 m²) te verkopen aan de individuele leden van de CPO-vereniging de Steenuil voor de realisatie van een CPO woningbouwproject voor 20 woningen.

 

Het initiatief van CPO de Steenuil sluit goed aan bij de beleidsdoelen van de gemeente, zoals onder andere opgenomen in de Woonvisie Thuis in Wijchen. Voor deze locatie stellen we de volgende voorwaarden:

  • Het initiatief moet bijdragen aan de leefbaarheid van Bergharen;

  • Het initiatief bestaat uit woningbouw voor minimaal de helft betaalbare woningen (goedkoper dan € 355.000,- V.O.N.) en meer dan de helft van deze betaalbare woningen bestaat uit starterswoningen (goedkoper dan € 225.000,- V.O.N.);

  • De toekomstige bewoners ontwikkelen zelf de woningen en doen dit gezamenlijk in verenigingsvorm;

  • De verkoopprijs is vastgesteld op basis van het “Wijziging grondprijzenbeleid 2017”;

  • De Algemene verkoopvoorwaarden 2010 betreffende de verkoop van (bouw)kavels door de gemeente Wijchen zijn van toepassing.

  • In de koopovereenkomst van de kavels komt een zelfbewoningplicht voor de kopers;

  • In de koopovereenkomst van de kavels voor de starterswoningen komt een anti-speculatiebeding.

 

Het initiatief van CPO de Steenuil voldoet aan deze voorwaarden. Wij zijn daarom van mening dat CPO de Steenuil de enige serieuze gegadigde is voor deze verkoop.

 

Bent u van mening dat u op basis van de hierboven genoemde voorwaarden ook een serieuze gegadigde bent en wilt u in aanmerking komen voor deze verkoop? Reageer binnen 20 dagen na deze publicatie op dit voornemen. Stuur dan een brief naar de gemeente Wijchen:

Postbus 9000

6600 HA Wijchen

 

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Job-Joris van Hal, beleidsadviseur gebiedsontwikkeling, op e-mailadres j.j.van.hal@drutenwijchen.nl of via telefoonnummer 088 431 70 00.

Wijchen, 17 mei 2023

Burgemeester en wethouders van Wijchen

R. Helmer-Englebert, burgemeester

J. te Boekhorst, secretaris

Naar boven