TWEEDE WIJZIGINGSBESLUIT VAN DE SUBSIDIEREGELING PREVENTIE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING REGIO ARNHEM-ACHTERHOEK 2022

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ARNHEM;

 

gelezen / overwegende dat:

- de Subsidieregeling preventie huiselijk geweld en kindermishandeling regio Arnhem-Achterhoek 2022 een subsidieplafond kent dat door het college moet worden vastgesteld voorafgaand aan het subsidiejaar.

- de thema’s voor huiselijk geweld en kindermishandeling moeten worden vastgesteld.

- de wens om de doorlopende leerlijn en deskundigheidsbevordering te bevorderen.

 

gelet op de Subsidieregeling preventie huiselijk geweld en kindermishandeling regio Arnhem-Achterhoek 2022

 

BESLUIT:

 

vast te stellen het Tweede wijzigingsbesluit van de Subsidieregeling preventie huiselijk geweld en kindermishandeling regio Arnhem-Achterhoek 2022

 

 

 

I. Wijzigingen

De Subsidieregeling preventie huiselijk geweld en kindermishandeling regio Arnhem-Achterhoek 2022 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    Artikel 2 lid 2 komt als volgt te luiden: Het college stelt voor elke tweejarige periode thema's vast waarop de focus dient te liggen.

  • 2.

    Artikel 5 komt als volgt te luiden: Het college stelt een subsidieplafond vast voor het verstrekken van subsidies in het kader van deze regeling, onder voorbehoud van de jaarlijkse vaststelling van de begroting door de gemeenteraad.

  • 3.

    Artikel 6 lid 1 komt als volgt te luiden: Subsidie kan voor een periode van twee jaar worden aangevraagd. In afwijking van artikel 8 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem, moet de aanvraag uiterlijk op 1 september voorafgaand aan de tweejaarlijkse subsidie waarop de aanvraag betrekking heeft, worden ingediend, voor het eerst uiterlijk 1 september 2023, waarna de subsidie wordt verdeeld conform artikel 4 van deze regeling.

  • 4.

    Artikel 6 lid 5 komt als volgt te luiden: Het college beslist op een aanvraag om een subsidie als bedoeld in artikel 2, binnen vier weken na 1 september. Binnen twee weken na het besluit verzendt het college de beschikking.

 

II. Slotbepalingen

  • 1.

    Te bepalen dat dit besluit in werking treedt op 1 januari 2024.

  • 2.

    Dit besluit wordt aangehaald als: ‘Tweede wijzigingsbesluit van de Subsidieregeling preventie huiselijk geweld en kindermishandeling regio Arnhem-Achterhoek 2022’.

 

 

Het college van burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris, de burgemeester,

 

Toelichting: Voor de overzichtelijkheid is hieronder weergegeven wat er in de regeling wijzigt. In de bestaande regeling is cursief weergegeven, wat wordt gewijzigd. De bepaling zoals deze uiteindelijk komt te luiden, ook als er sprake is van een nieuw gedeelte (aanvulling) is in vet weergegeven.

 

Huidig artikel 2 lid 2

Nieuw artikel 2 lid 2

Ieder jaar wordt door het college thema's vastgesteld waarop de focus dient te liggen.

Het college stelt voor elke tweejarige periode thema's vast waarop de focus dient te liggen.

Huidig artikel 5

Nieuw artikel 5

Het subsidieplafond wordt jaarlijks door het college vastgesteld.

Het college stelt een subsidieplafond vast voor het verstrekken van subsidies in het kader van deze regeling, onder voorbehoud van de jaarlijkse vaststelling van de begroting door de gemeenteraad.

Huidig artikel 6 lid 1

  • 1.

    Nieuw artikel 6 lid 1

In afwijking van artikel 8 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem, moet de jaarlijkse aanvraag uiterlijk op 1 september voorafgaand aan het subsidiejaar ingediend zijn.

Subsidie kan voor een periode van twee jaar worden aangevraagd. In afwijking van artikel 8 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem, moet de aanvraag uiterlijk op 1 september voorafgaand aan de tweejaarlijkse subsidie waarop de aanvraag betrekking heeft, worden ingediend, voor het eerst uiterlijk 1 september 2023, waarna de subsidie wordt verdeeld conform artikel 4 van deze regeling.

Huidig artikel 6 lid 5

  • 1.

    Nieuw artikel 6 lid 5

Het college beslist op een aanvraag om een jaarlijkse subsidie als bedoeld in artikel 2, binnen 4 weken na 1 september. Binnen 2 weken na het besluit verzendt het college de beschikking.

  • 1.

    Het college beslist op een aanvraag om een subsidie als bedoeld in artikel 2, binnen 4 weken na 1 september. Binnen 2 weken na het besluit verzendt het college de beschikking.

 

Naar boven