Overeenkomst over de ontwikkeling van St. Janstraat 66 te Veldhoven

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 28 december 2022 een overeenkomst zijn aangegaan met de (toekomstig) eigenaar van het perceel gelegen aan en nabij St. Janstraat 66 in Veldhoven.

 

De gemeente verleent medewerking aan het verzoek waarbij de huidige woning en bijgebouwen worden gesaneerd en vervolgens een zorgvilla, genaamd ‘De Bussels’ wordt gerealiseerd. Het ‘woonprogramma’ van deze zorgvilla bestaat uit:

  • 1.

    29 studio’s met permanente 24-uurs zorg met een oppervlakte van 34-44 m² voor personen met de indicatie Wet langdurige zorg (Wlz) VV4 en hoger;

  • 1.

    11 aanleunwoningen met zorg op afroep met een oppervlakte van 64-83 m² voor personen zonder Wlz-indicatie.

  • 1.

    parkeervoorzieningen op eigen terrein (conform CROW-normering publicatie 381 en vastgestelde parkeernota);

Het gaat hierbij om een particulier verzorgingshuis in combinatie met een vaste zorgaanbieder waarvan de studio’s en aanleunwoningen worden verhuurd in het midden segment en gericht zijn op ouderen met een zorgvraag.

Daarnaast moet de zorgvilla goed landschappelijk worden ingepast zodat er een kwaliteitsverbetering van het landschap kan worden gerealiseerd.

 

Deze overeenkomst betreft het perceel kadastraal bekend gemeente Veldhoven, sectie E nummer 3513.

 

De zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst ligt van 2 januari 2023 tot 16 januari 2023 ter inzage op het gemeentehuis, Meiveld 1 in Veldhoven.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Advies en Ondersteuning. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl of bel telefoonnummer 14 040.

 

Naar boven