Rectificatie ontwerpomgevingsvergunning ‘zonnepark Driehoekweg 20 Best’

Op 2 mei j.l. heeft een publicatie plaatsgevonden over de tervisielegging van de ontwerpomgevingsvergunning voor het zonnepark Driehoekweg 20 in Best. In die bekendmaking is abusievelijk het verkeerde bestuursorgaan vermeld waaraan zienswijzen kunnen worden gericht. Met deze rectificatie wordt dit hersteld.

Zonnepark Driehoekweg 20

De ontwerpomgevingsvergunning en de daarbij behorende stukken zijn opgesteld ten behoeve van de ontwikkeling van een zonnepark gelegen op het percelen kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummers 34, 35 en 70 (gedeeltelijk), gelegen aan de Driehoekweg 20 in Best.

Het zonnepark heeft een omvang van ca. 12.000 m2 en een capaciteit van 2 MW om te voorzien in de stroombehoefte van de agrarische bedrijven op de locaties Driehoekweg 20 en Aarleseweg 31. Deze bedrijven worden met het zonnepark verbonden. De stellingen met zonnepanelen worden landschappelijk ingepast door het aanleggen van een struweelhagen.

Op grond van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht, ligt de ontwerpomgevingsvergunning ‘Zonnepark Driehoekweg 20’ van 3 mei tot en met 13 juni ter inzage. De ontwerpomgevingsvergunning is digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer voor ‘Zonnepark Driehoekweg 20’ is NL.IMRO.0753.ovzonneparkdrie20-ON01. Een link naar deze site is ook opgenomen op www.gemeentebest.nl. Het ontwerpbesluit kan tijdens de openingstijden ook worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Dorpsplein 2 te Best.

Zienswijze indienen

Van 3 mei tot en met 13 juni 2023 is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen tegen de ontwerpomgevingsvergunning. Dit kan schriftelijk, mondeling of digitaal zijn.

1. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.

2. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te maken met de behandelend ambtenaar de heer H. Breman via telefoonnummer 14 0499.

3. Een digitale zienswijze kan worden ingediend via de site: https://www.gemeentebest.nl/formulie- ren/indienen-zienswijze.

Heeft u vragen over de ontwerpomgevingsvergunning neemt u dan contact op met de heer H. Breman via telefoonnummer 14 0499.

 

Best, 16 mei 2023

Namens deze:

Burgemeester en wethouders gemeente Best

Naar boven