Wijziging ligplaatsenkaart

[Een deel van de tekst van deze bekendmaking is overeenkomstig artikel 7 lid 2 Bekendmakingswet bekendgemaakt en hier beschikbaar: https://www.almere.nl/verkeer/varen/afmeren-in-almere.]

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere,

 

gelet op artikel 5:19, 5:20 en 5:21 van de Algemene plaatselijke verordening Almere 2011,

 

BESLUIT,

 

Wijzigingen door te voeren in de ligplaatsenkaart, zoals deze digitaal te raadplegen is via www.almere.nl. De ligplaatsenkaart maakt onderdeel uit van de Nadere regels ligplaatsen van vaartuigen in Almere. De doorgevoerde wijzigingen betreffen een nadere aanduiding van het gebruik van de steigers aan de Meeresteinkade zijn zichtbaar gemaakt en toegelicht in de bijlagen bij deze bekendmaking.

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van Almere,

namens hen,

S. Haouli

Afdelingsmanager

Afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving

Almere, 30 november 2022

Bezwaar

Tegen dit besluit kan een belanghebbende op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na publicatie van het besluit, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Almere, t.a.v. de bezwaarschriftencommissie, Postbus 200, 1300 AE Almere. Vermeld in het bezwaarschift uw naam, adres, datum, handtekening, een omschrijving van het besluit (of een kopie van het besluit) waartegen het bezwaar is gericht en de reden waarom u het niet eens bent met dit besluit.

Bijlage Verbeelding wijzigingsvoorstel ligplaatsenkaart Esplanade/Meeresteinkade 2022

 

De oude situatie:

 

 

De gewijzigde, nieuwe situatie:

 

 

TOELICHTING  

Wijziging ligplaatsenkaart Esplanade/Meeresteinkade 2022

Het Weerwater is het centraal gelegen water in het hart van Almere. Dit gebied is dé plek voor Almeerders om te sporten, te recreëren en elkaar te ontmoeten. Met het Rondje Weerwater worden Almere Centrum en de zuidoever van het Weerwater met elkaar verbonden. Vanuit Almere 2.0 wordt samen met Rijk en Provincie gewerkt aan een stad waar het prettig wonen, werken en recreëren is. De afgelopen jaren heeft de gemeente gewerkt aan het zogenoemde Korte Rondje en de Weerwaterbrug. Het project Kort Rondje Weerwater, een track om te fietsen, wandelen, skeeleren ronden we in 2023 af.

 

In oktober 2019 is gestart met de herinrichting van de Esplanade. De Esplanade is veranderd van een kale stenen vlakte in een groene en aantrekkelijke plek waar de stad zich van haar mooiste kant laat zien. In maart 2022 is de tweede fase van de herinrichting van de Esplanade afgerond. Er is nu een stadsstrand met een horecapaviljoen en de steigers zijn uitgebreid met een aan- en afmeersteiger voor de watertaxi over het Weerwater. Daarnaast zijn extra steigers gerealiseerd voor overige passanten en gebruikers. Deze steigers zijn ten tijde van de Floriade EXPO gebruikt voor de watertaxiverbinding naar de Floriade. De watertaxi over het Weerwater blijft behouden. Nieuw daarbij is de verhuurmogelijkheid van elektrische bootjes in samenwerking met de exploitant van het horecapaviljoen.

Een deel van de aangelegde steigers wordt nu aangewezen als bedrijfsligplaats. Voor deze bedrijfsligplaats wordt een huurovereenkomst gesloten met een exploitant voor de duur van 5 jaar, met mogelijkheid tot verlenging van 5 jaar. De overige steigers worden aangewezen als passantenligplaatsen, bestemd voor het kortdurend afmeren door overige bezoekers van het centrum. Bovenstaande draagt bij aan de doelstelling ‘activatie Weerwater’ zoals opgenomen en vastgesteld in het Meerjarenplan Hart van de Stad.

Dit wijzigingsbesluit regelt dat de ligplaatsen op de juiste wijze zijn aangewezen op grond van de Algemene plaatselijke verordening 2011 en de daaruit voortvloeiende nadere regels. Op de ingevoegde kaarten wordt zowel de verbeelding van de oude als de nieuwe situatie weergegeven.

Naar boven