Bodemverontreiniging Velperweg 76 – Parkeerterrein West te Arnhem

 

Melding

Op 11 januari 2023 heeft NIPA Milieu namens Corporate Office Fund III Grond CV via Klok Groep een deelsaneringsplan ingediend dat betrekking heeft op het grasveld (parkeerterrein West); dit maakt onderdeel uit van de bodemverontreiniging met PCB’s, PAK, zink en minerale olie in de vaste bodem en zink en minerale olie in het grondwater op de Velperweg 76 te Arnhem (locatienr: 0014).

 

Wij nemen hiervoor een deelbeschikking ernst en spoed en een beschikking op het deelsaneringsplan.Wij zijn van plan op basis van de bij ons bekende gegevens vast te stellen dat het hier gaat om een ernstig, niet spoedeisend deel van het geval. Dit betekent dat er een bodemverontreiniging aanwezig is, maar dat er bij het huidige en nu beoogde gebruik van dit deel geen risico's zijn. Daarnaast zijn wij van plan in te stemmen met het deelsaneringsplan inhoudende het aanbrengen van een verhardingslaag t.p.v. het grasveld om een parkeerterrein aan te leggen.

 

Voor het nemen van de beschikkingen volgen wij de procedure volgens titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Dit houdt in dat de melding wordt gepubliceerd en gedurende twee weken digitaal ter inzage ligt.

 

Inzien

Via deze link is het dossier te bekijken:

http://geo1.arnhem.nl/hyperlink/bodem/inzage0014.51.06.pdf

 

Belanghebbenden hebben de gelegenheid om hun reactie te geven op de melding. Als wij een besluit genomen hebben wordt dit gepubliceerd en worden de stukken digitaal ter inzage gelegd.

 

Bezwaar

De melding is vanaf 17 januari 2023, gedurende twee weken, in te zien via bovenstaande link.

Tot twee weken na deze publicatie kunt u uw reactie sturen naar: Gemeente Arnhem, Beleidsdomein Fysiek, Postbus 9029, 6800 EL Arnhem. Zie toelichting "bezwaar".

 

 

Naar boven