Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Schepersstraat 12 Westerbeek

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat de onderstaand(e) ontwerpbesluit(en) en bijbehorende stukken ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan Schepersstraat 12 Westerbeek. Het ontwerpbestemmingsplan is wel gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan. Voor een overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar de nota van inspraak en ambtelijke wijzigingen die als bijlage is opgenomen bij het ontwerpbestemmingsplan.

  • 2.

    Voor deze ontwikkeling wordt geen exploitatieplan ter inzage gelegd. Er is een anterieure overeenkomst opgesteld voor het verhaal van de kosten. 

  • 3.

    Voor deze ontwikkeling is een vormvrije m.e.r.-beoordeling gedaan. Het college heeft op basis van deze beoordeling besloten dat er geen m.e.r. hoeft te worden opgesteld. De m.e.r.-beoordeling is opgenomen in de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan.

Waar ligt het plangebied?

Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Oploo, sectie N, nummer 533 en 534. Deze kadastrale percelen zijn samen 5.200 m2 groot.

Wat is de inhoud van het plan?

Aan de Schepersstraat 12 in Westerbeek is initiatiefnemer woonachtig met zijn gezin. Deze heeft nu het voornemen om op deze locatie een eigen kleinschalig bedrijfje te starten, als eenmanszaak. Dit in de vorm van een grondverzetbedrijf, waarbij van huis uit met machines en materieel op locatie gewerkt gaat worden. Hij wenst zijn bedrijfsactiviteiten op zijn huisperceel planologisch te regelen en daarvoor geschikte bebouwing te hebben. Hiervoor vindt een bestemmingswijziging plaats van Wonen naar Bedrijf.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het ontwerpbestemmingsplan in te zien. Deze ligt zes weken ter inzage van woensdag 10 mei 2023 tot en met dinsdag 20 juni 2023. De stukken zijn digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt zoeken op de plannaam Schepersstraat 12 Westerbeek of op plannummer NL.IMRO.1982.BPbuSchepersstr12-ON01.

Het bestemmingsplan is tijdens openingstijden ook in te zien op het Gemeentehuis, Louis Jansenplein 1, in Cuijk. Als u het bestemmingsplan op het gemeentehuis wil inzien vragen wij u contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via ro@landvancuijk.nl of telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen online via een DigiD-formulier, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Een zienswijze over ontwerpbestemmingsplan, kunt u online indienen via de website: www.gemeentelandvancuijk.nl/formulieren/zienswijze-indienen. Een schriftelijke zienswijze hierover richt u aan de gemeenteraad van Land van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE.

Hoe verloopt de procedure verder?

De zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan worden beoordeeld door burgemeester en wethouders. Per zienswijze wordt aangegeven of, en op welke wijze de zienswijze heeft geleid tot een aanpassing ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het (al dan niet aangepaste) ontwerpbestemmingsplan wordt vervolgens voor definitieve vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

Cuijk, 9 mei 2023

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven