WERKZAAMHEDEN verzwaren voedingskabels Spoorsingel thv bushalte

 

Het college maakt bekend dat een verzoek van ElektroRail is binnengekomen om een ontheffing te verlenen ingevolge artikel 4:6, tweede lid van de Algemene Plaatselijke Verordening Hoorn. De ontheffing wordt aangevraagd ten behoeve van het uitvoeren van werkzaamheden van een gestuurde boring voor het verzwaren van de voedingskabels van een nieuw te bouwen voedingsstation van ProRail in Hoorn.

Het betreffende tracé zal gedurende de uitvoering van de werkzaamheden afgesloten zijn voor het wegverkeer.

 

De uit te voeren werkzaamheden betreffen het intrekken van de buizen t.b.v. het nieuw te bouwen voedingsstation, welke in dezelfde periode van wegafsluiting uitgevoerd zullen gaan worden.

De werkzaamheden voor het intrekken van de buizen houden onder meer in het opstellen van de hijskranen en craddles, het koppelen en invoeren van de kunststofbuizen, het loskoppelen van de buizen en het ontkoppelen van het materieel en afvoeren. Verder zullen er werkzaamheden in de vorm van het plaatsen en verwijderen van verkeersafzettingen en omleidingen.

 

De onderhoudswerkzaamheden zijn door de aannemer ingepland in de periode van maandag 6 februari 2023 vanaf 21.30 uur tot en met dinsdag 7 februari 2023 uiterlijk tot 06.30 uur.

Het streven is er opgericht om de werkzaamheden in de avond van maandag 6 februari 2023 vanaf 21.30 uur tot en met dinsdag 7 februari 2023 uiterlijk tot 06.30 uur uit te laten voeren. Er kan, tijdens de uitvoering van de werkzaamheden sprake zijn van geringe geluidsoverlast. Na afweging van alle belangen heeft het college besloten het verzoek in te willigen, omdat het gemeenschaps- en veiligheidsbelang dit noodzakelijk maakt. Om de optredende geluidoverlast zo veel mogelijk te beperken hebben wij aan de ontheffing voorschriften verbonden. De belanghebbenden die het aangaat, zullen hierover tijdig worden geïnformeerd.

 

Wilt u reageren?

Vanaf 13-01-2023 tot en met 24-02-2023 kunnen belanghebbenden bezwaar maken. Informatie over hoe u dit kunt doen vindt u onder het kopje ‘BEZWAARSCHRIFT’.

Het bezwaarschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht, tenzij bij of krachtens wettelijk voorschrift anders is bepaald. Belanghebbenden kunnen de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dat vereist. Van de verzoeker wordt door de griffier een griffierecht geheven.

Naar boven