Ontwerpwijzigingsplan ‘Dijkstraten fase 6’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat met ingang van 10 mei 2023 tot en met 20 juni 2023 het ontwerpwijzigingsplan ‘Dijkstraten fase 6’ ter inzage ligt.

Het ontwerpwijzigingsplan en de daarbij behorende stukken zijn opgesteld voor de realisatie van 25 grondgebonden woningen gelegen aan de Oirschotseweg (oude Karwei locatie). Kadastraal bekend als gemeente Best, sectie E, nummers 5167 en E 5168.

Op grond van artikel 3.9a eerste lid Wet ruimtelijke ordening jo. artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, ligt het ontwerpwijzigingsplan gedurende bovengenoemde periode ter inzage. Het ontwerpwijzigingsplan is digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0753.WPDijkstraten6-ON01. Een link naar deze site is ook opgenomen op www.gemeentebest.nl/overzicht-bestemmingsplannen.

Zienswijze indienen tegen het ontwerpwijzigingsplan

Gedurende bovengenoemde periode van terinzagelegging is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpwijzigingsplan. Een zienswijze kan op drie manieren kenbaar gemaakt worden. Een digitale zienswijze kunt u indienen via het formulier 'indienen zienswijze' op de website www.gemeentebest.nl. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk één week voor het einde van de bovengenoemde terinzagelegging, een telefonische afspraak te maken met mevrouw Michelle de Ruijter via telefoonnummer 14 0499.

Mer-beoordelingsbesluit

Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maakt bekend dat zij op 24 april 2023 een besluit heeft genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor het project Dijkstraten fase 6.

De beoogde activiteit staat vermeld in bijlage D, categorie 11.2 van het Besluit milieueffectrapportage 1994 (Besluit m.e.r.). Omdat de drempelwaarde van bijlage D, categorie 11.2 niet wordt overschreden, geldt de vormvrije m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van deze verandering is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport, dan wel milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling. Hiertoe is een aanmeldingsnotitie opgesteld. De aanmeldingsnotitie met vormvrije m.e.r.-beoordeling is opgenomen als separate bijlage bij de toelichting.

Een vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun zienswijzen tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve van het ontwerpwijzigingsplan ‘Dijkstraten fase 6’.

Best, 9 mei 2023

Burgemeester en wethouders gemeente Best

 

Naar boven