Publicatie voorgenomen verkoop gemeente Hoorn

 

Intentie tot verkoop strook grond bij de Boedijnhof 1te Hoorn

De gemeente Hoorn heeft het voornemen om de grond te verkopen aan de eigenaar van de direct aangrenzende school, ten behoeve van de uitbreiding van de schoolgebouwen op gemeentegrond. Het perceel grond is gelegen aan de Boedijnhof 1 te Hoorn en heeft een oppervlakte van circa 1.637 vierkante meter.

 

Op basis van recente jurisprudentie dient de gemeente bij verkoop van vastgoed een selectieprocedure te doorlopen om op die wijze serieuze gegadigden mee te laten dingen en zo gelijke kansen te creëren. Een selectieprocedure kan echter achterwege blijven indien bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van het vastgoedobject. Op basis van onderstaande argumentatie is de gemeente van oordeel dat bij deze verkoop de school de enige serieuze gegadigde is.

 

Argumenten

De voorgenomen verkoop is noodzakelijk ten behoeve van de, in het kader van de uitoefening van de school als bedoeld in de Wet op het Primair onderwijs, er geen andere serieuze gegadigde in aanmerking komt om deze functie uit te oefenen dat onlosmakelijk verbonden is met de reeds bestaande school aan de Boedijnhof 1. De gemeente is van oordeel dat dit een maatschappelijk belang dient die niet op een andere (gelijke wijze) kan worden gerealiseerd dan door de gronden op deze wijze te verkopen.

 

Termijn reactie

De gemeente Hoorn zal drie (3) weken na de datum van deze publicatie overgaan tot het verhuren van de betreffende grond, tenzij voordien door een belanghebbende een kort geding tegen dit voornemen aanhangig is gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

 

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met mevrouw W.H.K. Smit (Endrina).

 

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).

Naar boven