Vastgesteld bestemmingsplan “Partiële herziening bestemmingsplan Centrum Susteren; wijziging vlek A1 en B” (NL.IMRO.1711.BP20220513-VG01)

De gemeenteraad van Echt-Susteren heeft in de openbare raadsvergadering van 20 april 2023 het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Centrum Susteren; wijziging vlek A1 en B’ vastgesteld.

Middels de vaststelling van het bestemmingsplan wordt het reeds gerealiseerde appartementencomplex ter plaatse van deelgebied A1 (hoek Feurthstraat/Willibrordusplein) juridisch-planologisch geregeld. Ter plaatse van deelgebied B (ten westen van het Willibrordusplein) wordt detailhandelsoppervlakte (waaronder een supermarkt) juridisch-planologisch gesaneerd en wordt de realisering van een appartementencomplex met 21 wooneenheden juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf 5 mei 2023 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt en wel op maandag van 9:00 uur tot 20:00 uur, op woensdag van 9:00 uur tot 17:00 uur en op donderdag en vrijdag van 9:00 uur tot 13:00 uur. Voorts kan het bestemmingsplan worden ingezien via de gemeentelijke website (www.echt-susteren.nl) en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende deze termijn bestaat voor eenieder de mogelijkheid om beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften dienen in tweevoud bij de Afdeling bestuursrechtspraak te worden ingediend (Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, eventueel kan dit ook digitaal). Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend en toegekend, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat over dat verzoek is beslist.

Echt-Susteren, 4 mei 2023

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren,

dr. J.W.M.M.J Hessels, burgemeester.

drs. G. W. T. van Balkom, secretaris.

Naar boven