Verordening tot wijziging van de ‘Verordening op de vertrouwenscommissie tot benoeming, klankbordgesprekken en herbenoeming burgemeester gemeente Rheden 2017’

 

De raad van de gemeente Rheden;

 

gelezen het voorstel van de griffie;

 

gelet op de artikelen 61, 61a, 61c, 84, 86, 147 en 149 van de Gemeentewet, alsmede de artikelen 15 en 31 van de Archiefwet 1995 en artikel 9 van het Archiefbesluit 1995;

 

overwegende dat het gewenst de wijziging van de Verordening vast te stellen om zo tegemoet te komen aan de actuele situatie en een aantal omissies worden hersteld;

 

b e s l u i t :

 

de verordening tot wijziging van de ‘Verordening op de vertrouwenscommissie tot benoeming, klankbordgesprekken en herbenoeming burgemeester gemeente Rheden 2017’ vast te stellen

 

Artikel I Wijziging verordening

De Verordening op de vertrouwenscommissie tot benoeming, klankbordgesprekken en herbenoeming burgemeester gemeente Rheden 2017 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

Artikel 11, lid 3 komt te luiden:

De commissie toetst het functioneren van de burgemeester in ieder geval aan de volgende informatiebronnen: de profielschets, de wettelijke taken van de burgemeester alsmede de andere aan de burgemeester toebedeelde taken. Tevens wordt getoetst aan het verslag van en de afspraken uit de klankbordgesprekken.

 

B

Artikel 11, lid 5 komt te luiden:

De burgemeester kan, voorafgaand aan de bespreking in de raad, schriftelijk een zienswijze over het verslag geven. Op dit stuk is de geheimhouding van toepassing.

 

C

Artikel 15, lid 1 komt te luiden:

De voorzitter en de secretaris van de commissie dragen er bij de benoemings- en herbenoemingsprocedure en klankbordgesprekken zorg voor dat op het tijdstip bedoeld in artikel 14 alle archiefbescheiden onverwijld in een verzegelde envelop en gerubriceerd als ‘geheim’ worden overgebracht naar de op grond van artikel 31 van de Archiefwet door de gemeenteraad aangewezen archiefbewaarplaats.

 

D

Artikel 15, lid 2 komt te luiden:

De voorzitter en de secretaris van de commissie dragen er bij de benoemings- en herbenoemingsprocedure en klankbordgesprekken zorg voor dat van de in het eerste lid bedoelde overbrenging een verklaring van overbrenging als bedoeld in artikel 9 van het Archiefbesluit 1995 wordt opgemaakt. In deze verklaring wordt melding gemaakt van de met toepassing van artikel 15, lid 1 sub a en c, van de Archiefwet 1995 gestelde beperkingen aan de openbaarheid, geldende voor een periode van 75 jaar.

 

E

Artikel 15, lid 3 komt te luiden:

De voorzitter en de secretaris van de commissie dragen er bij de benoemings- en herbenoemingsprocedure en klankbordgesprekken zorg voor dat alle overige bescheiden en alle kopieën van de in dit artikel bedoelde bescheiden onmiddellijk worden vernietigd.

 

F

Artikel 15, lid 4 wordt geschrapt.

 

Artikel II Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

Vastgesteld bij raadsbesluit d.d. 25 april 2023, nr. 6.

Arnhem, 25 april 2023

De raad voornoemd,

voorzitter.

griffier.

Naar boven