Publicatie voornemen tot aangaan bruikleenovereenkomst Promenade 14 te Heerlen

 

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om een bruikleenovereenkomst aan te gaan met de RWTH als huurder van een deel van het pand geleden aan de Promenade 14 te Heerlen.

 

Eén gegadigde

Naar het oordeel van de gemeente is de geselecteerde partij de enige serieuze gegadigde voor de bruikleen van voormeld object. De reden om RWTH als enige serieuze gegadigde aan te merken is gelegen in het gemeentelijke beleid van gemeente Heerlen. In 2016 heeft gemeente Heerlen het Bidboek Urban Heerlen vastgesteld met als doelstelling om meer studenten en onderwijs in het centrum van Heerlen te huisvesten. Dit Bidboek is nader uitgewerkt in het Ambitiedocument “Samen maken we het Centrum” (vastgesteld bij raadsbesluit december 2021) en de daarin opgenomen doelstellingen zijn eveneens aan bod gekomen in het coalitieakkoord “Uit liefde voor onze stad”. In het verlengde hiervan heeft het RWTH op 21 juli 2022 een subsidie verkregen voor het Project New Regional Bauhaus. Dit project betreft de ontwikkeling van een multidisciplinair kennis- en wetenschapscentrum in het voormalige Rabobank-pand aan de Promenade 14 te Heerlen. Deze subsidie is in het kader van de regiodeal.

 

Op grond van bovenstaande vindt de gemeente in onderhavig geval dat er sprake is van een objectief, toetsbaar en redelijk criterium op grond waarvan de gemeente de RWTH een voorrangspositie heeft kunnen geven.

 

Reactie en vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit hiervoor beschreven besluit, dan dient u dit uiterlijk binnen twintig (20) kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie kenbaar te maken door een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank. Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u dit ons binnen voornoemde termijn schriftelijk mede te delen door een concept dagvaarding aan gemeente@heerlen.nl te sturen onder vermelding van: ‘Promenade 14’. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht binnen de vervaltermijn, komt een onvoorwaardelijke overeenkomst met het RWTH tot stand.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente Bergen uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021, ECLI:NL:HR:2021:1778 (Didam-arrest).

 

Heerlen, 3 mei 2023

Naar boven