Verkeersbesluit Instellen gehandicaptenparkeerplaats op parkeerterrein Maasbanderkerkweg te Stein

2023VBST02

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Stein

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De gemeente besluit voor het inrichten van een algemene gehandicaptenparkeerplaats op de parkeerplaats aan de Maasbanderkerweg te Born. De reden hiervoor is de toegenomen vraag naar gehandicaptenparkeerplaatsen in de omgeving van deze locatie. In de omgeving zijn voldoende alternatieve parkeerplaatsen voor overige automobilisten.

Verkeersbesluiten worden genomen op basis van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 15, lid 1 en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer artikel 12.

Uit het oogpunt van de waarborging van de bereikbaarheid, de doorstroming en de bruikbaarheid van de weg, wordt het noodzakelijk geacht de verkeersmaatregelen te nemen. Van toepassing is hier artikel 2, lid 1, sub b, van de Wegenverkeerswet 1994.

Dat de wegen in beheer en onderhoud zijn bij de gemeente Stein

Dat het nemen van dit definitieve besluit elektronisch zal worden gepubliceerd via www.officielebekendmakingen.nl/ alsmede zal worden gepubliceerd via lokale kanalen.

BESLUIT

Het inrichten van een algemene gehandicaptenparkeerplaatsen op de Maasbanderkerkweg te Stein:

1. Plaatsen bord ‘Gehandicaptenparkeerplaats’ (bord E06). Dit op de parkeerplaats aan de Maasbanderkerkweg, gelegen buiten het dorp Maasband.

Zoals aangegeven op de bij het besluit behorende foto(’s) en/of tekening(en) in de aparte bijlage. Wanneer u dit besluit digitaal raadpleegt, treft u de bijlage aan door op de linkerkant van deze pagina onder het kopje ‘Externe bijlagen’ op de blauw gekleurde tekst te klikken.

Stein 16 januari 2023

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stein

Namens deze,

E. Peeters

Manager afdeling Maatschappij, Ruimte en Ontwikkeling

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van dit besluit kunnen belanghebbenden - ingevolge de Algemene wet bestuursrecht - een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders van Stein.

Dit bezwaarschrift dient te worden ondertekend en ten minste te bevatten:

  • 1.

    naam en adres van indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    de omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

Dit bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

Tegelijk met het maken van bezwaar, zoals hierboven vermeld, kunnen belanghebbenden een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040AZ Roermond, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Naar boven