Gewijzigde vaststelling Omgevingsvisie Veere 2047 en PlanMER

De gemeente Veere heeft een omgevingsvisie gemaakt. Deze visie, en de daarbij behorende milieueffectrapportage (PlanMER), is voor iedereen te bekijken. De omgevingsvisie biedt een vooruitblik op de leefomgeving tot het jaar 2047. Het is een langetermijnvisie op hoofdlijnen voor de ontwikkeling van de leefomgeving. Het biedt een stip aan de horizon voor de ambities en doelstellingen met als doelstelling een aantrekkelijke, vitale en gezonde fysieke leefomgeving. De omgevingsvisie heeft betrekking op het hele grondgebied van de gemeente Veere, dus op alle kernen en het hele buitengebied.

Met het opstellen van de omgevingsvisie geven we richting en inspireren en motiveren we onze inwoners, onze ondernemers en onze maatschappelijke organisaties om een bijdrage te leveren aan de uitvoering van de visie. Samen bereiden we ons voor op de toekomst van onze gemeente. De omgevingsvisie is een dynamisch document die periodiek aangepast kan worden als er zich nieuwe ontwikkelingen of maatschappelijke wensen voordoen. Ontwikkelingen gaan zo snel dat we over sommige onderwerpen nu niet voldoende weten of dat we sommige ontwikkelingen nu nog niet kunnen voorzien.

Ter inzage

Het ontwerp van de omgevingsvisie heeft van 23 november 2022 t/m 4 januari 2023 ter inzage gelegen met de mogelijkheid voor een ieder om zienswijzen in te dienen. In totaal zijn er 8 zienswijzen ingediend. De zienswijzen zijn samen met de ambtshalve wijzigingen gebundeld in de ‘Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Omgevingsvisie Veere 2047’.

De stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis, Traverse 1 in Domburg en staan online op www.veere.nl/omgevingsvisie. De stukken met planidentificatienummer NL.IMRO.0717.0201Ovv2047-VG01 zijn ook te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

De Centrale Publieksbalie werkt uitsluitend op afspraak. Wilt u één of meerdere dossiers inzien? Wij helpen u graag en vragen u contact op te nemen via 0118 555444, dat kan vanaf 08.30 uur ‘s morgens. U kunt ons ook mailen: gemeente@veere.nl

Inwerkingtreding

De omgevingsvisie is opgesteld in de geest van de nieuwe Omgevingswet, die per 1 januari 2024 in werking treedt. Binnen het huidige wettelijke kader van de Wet ruimtelijke ordening (art. 2.1) kiest de gemeente ervoor om de omgevingsvisie feitelijk de structuurvisie voor Veere te laten zijn.

De omgevingsvisie treedt in werking de dag na bekendmaking. Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de omgevingsvisie (i.c. structuurvisie) kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht géén bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Oving via het algemene telefoonnummer 0118 555 444 of stuur een email naar omgevingsvisie@veere.nl.

Domburg, 28 april 2023,

Burgemeester en Wethouders van Veere

Naar boven