VASTSTELLING MASTERPLAN ‘Een nieuw sport en recreatielandschap - STEDE BROEC’

In de vergadering van 30 maart 2023 heeft de gemeenteraad het masterplan ´Een nieuw sport- en recreatielandschap’ Stede Broec vastgesteld.

Waarom een Masterplan?

In 2017 heeft de gemeente Stede Broec de ‘Gebiedsvisie Stede Broec Zuidwest’ vastgesteld. In deze gebiedsvisie is de ambitie uitgesproken om het beoogde gebied te ontwikkelen tot een gebied waarbinnen sport, bewegen, recreatie en het landschap centraal staan. Gelet op een aantal maatschappelijke ontwikkelingen heeft de gemeente besloten om de gebiedsvisie een vervolg te geven en toe te werken naar een omgevingsplan. Dit is de reden om nu een masterplan vast te stellen welke de inhoudelijke basis vormt voor het omgevingsplan.

Locatie

Het Sportlandschap ligt tussen de Raadhuislaan, de Voetakker en de Wijzend in de omgeving van het sportcomplex van Zouaven en SAV.

Beoogd effect

Het doel van dit masterplan is om een (gezamenlijk) ruimtelijke perspectief te schetsen voor het toekomstige Sportlandschap, met een gewenst en kansrijk sport- en recreatieprogramma als uitgangspunt. Het legt de basis voor een verdere concrete uitwerking van een samenhangend en multifunctioneel gebied voor alle inwoners van Stede Broec.

Het masterplan geeft zodoende richting aan de ontwikkeling van het sportlandschap. Het is geen juridisch bindend instrument maar beschrijft de stip op de horizon waar stap voor stap naartoe kan worden gewerkt. Het geeft daarnaast de kaders aan waarbinnen ontwikkelingen, maar ook veranderingen, kunnen plaatsvinden. De ontwikkeling van dit gebied is een lange termijn proces en vraagt daarom om flexibiliteit zodat op- of afschalen van functies mogelijk blijft.

Bezwaar

Tegen het masterplan kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Contact

Voor vragen of het inzien van het masterplan kunt u telefonisch contact opnemen met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, 0228- 534100 (tijdens kantooruren) of via www.stedebroec.nl.

Op www.samen.stedebroec.nl vindt u alle informatie over het Masterplan

 

Naar boven