Voornemen tot verkoop van een onroerende zaak nabij “Boerestreek 8 te Appelscha”

Het college van burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf is voornemens om een onroerende zaak te verkopen aan De Jongens van Outdoor. Het betreft grond welke is gelegen nabij de Boerestreek 8 te Appelscha en is voorzien van het kadastrale nummer Makkinga, sectie C, nummers 7923 (deels), 7924 (deels), 8106 (deels), 8109 (deels), met een gezamenlijke oppervlakte van ca. 309 m2. Het college ziet af van het volgen van een selectieprocedure, tenzij andere serieuze gegadigden zich melden.

Waarom geen selectieprocedure?

De verkoop past binnen het grondverkoopbeleid zoals beschreven in de Nota Grondprijzen 2022-2026 en is hiermee marktconform. Het betreft de verkoop van een perceel aangrenzend aan de huidige locatie van De Jongens van Outdoor, Boerestreek 8 te Appelscha. Door aankoop van deze grond hebben De Jongens van Outdoor de mogelijkheid om hun bedrijfsperceel te vergroten om zo meer ruimte te bieden aan hun bedrijfsvoering. Vanwege de vorm en ligging van het perceel is het college van mening dat er sprake is van een levering waarvoor slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt.

Kortgeding

Iedere serieuze gegadigde die de mening is toegedaan om ook voor deze koopovereenkomst in aanmerking te komen met betrekking tot dit perceel bouwgrond, dient uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na publicatie een kort geding aanhangig te hebben gemaakt bij de rechtbank Noord-Nederland. Deze termijn is een vervaltermijn.

Als u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit binnen 20 kalenderdagen schriftelijk mede te delen. Bij voorkeur door de conceptdagvaarding per e-mail op te sturen aan grondverkoop@ooststellingwerf.nl.

Naar boven