Kennisgeving ontwerpbesluiten op aanvraag omgevingsvergunning Spinaker 1 t/m 37 te Loosdrecht

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning, ontwerp verklaring van geen bedenkingen en ontwerpbesluit hogere waarden voor het bouwen van 7 appartementen en 12 herenhuizen inclusief commerciële ruimten aan de Spinaker 1 t/m 37 te Loosdrecht.

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3o van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), af te wijken van het bestemmingsplan ‘‘Dorpscentrum Oud-Loosdrecht’ t.b.v. van het bouwen van 7 appartementen en 12 herenhuizen inclusief commerciële ruimten aan de Spinaker 1 t/m 37 te Loosdrecht.

Op 13 april 2023 heeft de gemeenteraad een ontwerpverklaring van geen bedenkingen (vvgb) voor dit bouwplan afgegeven.

Vanwege het wegverkeer op de Oud-Loosdrechtsedijk zullen een aantal woningen een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde zoals aangegeven in de Wet geluidhinder ondervinden. Om die reden hebben burgemeester en wethouders het voornemen om met toepassing van de artikelen 83 en 110a van de Wet geluidhinder een hogere waarden vast te stellen.

Inzage

De drie ontwerpbesluiten liggen met ingang van 27 april 2023 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de ontwerpbesluiten met alle bijbehorende stukken inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl door te zoeken op Spinaker 1 te Loosdrecht of op het planidentificatienummer: NL.IMRO.1696.OVSpinaker1372023-on00.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kunt u een schriftelijk zienswijze op de ontwerpbesluiten indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wijdemeren, Postbus 190, 1230 AD Loosdrecht.

Een zienswijze op de ontwerp vvgb kunt u indienen bij de gemeenteraad van Wijdemeren, Postbus 190, 1230 AD Loosdrecht.

U kunt zienswijzen ook mondeling indienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met een medewerker van het team VTH via telefoonnummer 14 035.

Naar boven