Verkoop met recht van opstal van twee leslokalen en groenstrook In De Pollack 3 te Oirsbeek

Perceelinformatie: plaatselijk bekend als twee leslokalen en een groenstrook ter plaatse van basisschool De Sprong

Adres: In de Pollack 3 Oirsbeek

Perceel: kadastraal percelen Oirsbeek, sectie D, nummers 2463 en 2464 (leslokalen) en nummer 2553 gedeeltelijk (groenstrook)

Perceelgrootte: Oirsbeek D 2463 groot 53 m2 – Oirsbeek D 2464 groot 56 m2 – Oirsbeek D 2553 gedeeltelijk groot circa 427 m2.

Voornemen tot enkelvoudige gunning 

De gemeente Beekdaelen is voornemens om naar aanleiding van het verzoek van de schoolstichting als eigenaar van de basisschool De Sprong een overeenkomst van verkoop met recht van opstal te sluiten voor de in de aanhef genoemde percelen. Het verzoek betreft het overdragen van de laatste twee leslokalen gelegen in en de groenstrook direct grenzend aan het schoolgebouw. Met deze overdracht is het gehele gebouw in eigendom en beheer van de schoolstichting waarmee een betere beheersbaarheid van het beheer en onderhoud van het schoolgebouw gegarandeerd wordt.

Criteria en motivering

Het verzoek, om de twee leslokalen en groenstrook in eigendom te verkrijgen, is gelegen in het feit dat de het schoolgebouw dan geheel in eigendom en beheer van de schoolstichting is. Hierdoor wordt het beheer en onderhoud praktisch beter uitvoer- en beheersbaar. De leslokalen zijn ingericht voor basisonderwijs en kinderopvang, nu al het dagelijks gebruik als zodanig door de schoolstichting. Naar oordeel van de gemeente is de schoolstichting de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de overdracht van de twee leslokalen en groenstrook temeer omdat zij al eigenaar is van het schoolgebouw en daarmee het basisonderwijs en kinderopvang nog beter gewaarborgd worden.

Algemeen

De gemeente heeft geen (toekomstige) plannen met het betreffende perceel anders dan dit te behouden als schoolgebouw voor basisonderwijs en kinderopvang. Daarnaast betreft het hier een overdracht die plaatsvindt binnen de huidige basisschool De Sprong.

Lokaal belang 

Met het bieden van basisonderwijs en kinderopvang op deze locatie in de kern Oirsbeek wordt het lokaal belang gediend. De locatie en het gebouw maken het mogelijk om het basisonderwijs en kinderopvang te realiseren en te behouden in deze kern van de gemeente Beekdaelen. De overdracht als hier bedoeld is dan ook logisch.

Algemeen belang 

Het hebben van goede faciliteiten zoals een locatie en gebouw ten behoeve van het aanbieden van basisonderwijs en kinderopvang in de kernen van de gemeente Beekdaelen dient ook het algemeen belang.

Maatschappelijk belang

Het bieden van goed basisonderwijs is van maatschappelijk belang en waarde. Een geschikte locatie en gebouw(en) zijn van wezenlijk belang om dit te waarborgen. Omdat de schoolstichting als overkoepelende organisatie waartoe basisschool De Sprong behoort al enige jaren basisonderwijs en kinderopvang aanbiedt in het schoolgebouw is zij de enige serieuze gegadigde voor deze overdracht.

Bestaande rechten

De schoolstichting is op de twee leslokalen en de groenstrook na reeds enige jaren eigenaar van het schoolgebouw. Het is dan ook logisch dat zij de enige serieuze gegadigde voor deze overdracht is.

Reactietermijn 

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit uiterlijk 30 dagen na de bekendmaking (op overheid.nl), kenbaar te maken door middel van een e-mail aan grondzaken-vastgoed@beekdaelen.nl, voorzien van een motivering waaruit blijkt dat u op basis van de bovenstaande criteria eveneens als serieuze gegadigde kan worden aangemerkt voor de locatie. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook. Middels deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het bieden van mededingsruimte bij een enkelvoudige gunning.

Naar boven