Publicatie ontwerpbestemmingsplan Noordeinde 61

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen maken bekend dat zij op 18 april 2023 hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Noordeinde 61.

Tweede bouwvlak op perceel Noordeinde 61

Op het perceel Noordeinde 61 staat een vrijstaande woning. De woning is verouderd en vraagt een forse investering om deze te laten voldoen aan de huidige eisen. Hierbij moet niet alleen worden gedacht aan een bouwtechnische verbouwing, maar ook aan het aardgasvrij maken hiervan. Deze investeringen staan niet in verhouding tot het rendement gezien de huidige staat van de woning. In verband hiermede is initiatiefnemer van plan de woning te slopen en hiervoor in de plaats twee duurzame vrijstaande woningen terug te bouwen op deze ruime woonkavel in bestaand dorpsgebied. Dit bestemmingsplan maakt de voorgenomen ontwikkeling juridisch planologisch mogelijk.

Via de website van de gemeente kunt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken

Vanaf 27 april 2023 kunt u op de gemeentelijke website het ontwerpbestemmingsplan vinden met een uitgebreide uitleg op het plan. Ook vindt u hier de verbeelding en de regels die erbij horen. Hier is ook het ontwerpbesluit Hogere Waarden te vinden, dit ligt tegelijk met het ontwerpbestemmingplan ter inzage. Een andere mogelijkheid voor het bekijken van het ontwerpbestemmingsplan is via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0627.Noordeinde61-0301).

U kunt tot en met 7 juni 2023 reageren op het ontwerpbestemmingsplan

U kunt tot en met 7 juni 2023 schriftelijk of mondeling uw zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. U kunt uw brief sturen aan de gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen, Postbus 400, 2740 AK Waddinxveen. Benoem in de aanhef van uw brief ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Noordeinde 61’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met K. van der Starre via k.vanderstarre@waddinxveen.nl of telefonisch 140182).

Voor meer informatie over deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met K. van der Starre.

Naar boven