Vaststelling bestemmingsplan Udenseweg 43 -47, Zeeland

Vaststelling bestemmingsplan

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Maashorst bekend dat de gemeenteraad op 23 maart 2023 het bestemmingsplan ‘Udenseweg 43-47, Zeeland’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt het planologisch mogelijk de bedrijfsbestemming met specifieke aanduiding touringcarbedrijf om te zetten naar een bedrijfsbestemming met de specifieke aanduiding bedrijf in de evenementenlogistiek. Van de twee aanwezige bedrijfswoningen wordt één bedrijfswoning omgezet naar een burgerwoning. De andere woning blijft een bedrijfswoning.

Wijzigingen bij de vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn in het vastgestelde bestemmingsplan de navolgende wijzigingen aangebracht:

  • -

    Het landschapsplan en de bijbehorende berekening ervan is aangepast.

Inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt, met alle bijbehorende stukken, vanaf donderdag 27 april 2023 gedurende zes weken ter inzage. Het plan kan op verzoek worden ingezien bij de centrale balie van het Gemeentehuis, Markt 145 te Uden. Voor het inzien dient u een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Het bestemmingsplan, met alle bijbehorende stukken, is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl, via NL.IMRO.1991.BPbgb2022Udenseweg-VG01

Instellen beroep

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan vanaf de eerste dag na de terinzagelegging, dus vanaf vrijdag 28 april 2023 gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 8 juni 2023, beroep worden ingesteld tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • -

    iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen;

  • -

    iedere belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van (het onderdeel van) het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan te schorsen, kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet het spoedeisende belang worden aangegeven. Ook aan een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 0413 281 433 of per email: nicole.driessen@gemeentemaashorst.nl.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst

de secretaris

J.A.G.M van Aaken

de burgemeester

M.J.D. Donders-de Leest (wnd.)

Naar boven