Verkeersbesluit voor het instellen van een inhaalverbod op de Nieuwesluizerweg, tussen de Slootvaartweg en de Barsingerweg in Slootdorp – Hollands Kroon

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon zijn op grond van artikel 18, eerste lid onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon heeft de bevoegdheid tot het nemen van een verkeersbesluit gemandateerd middels de vastgestelde mandaat regeling.

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade is het gewenst om gelet op artikel 12 van het BABW voor het plaatsen en/of verwijderen van de verkeersborden op de Nieuwesluizerweg, tussen de Slootvaartweg en de Barsingerweg, een inhaalverbod in te stellen, uitgezonderd landbouwverkeer, doormiddel van het plaatsen van de borden F1 en OB55 van bijlage 1 van het RVV 1990.

Met het bovenstaande wordt beoogd dat men niet, anders dan landbouwverkeer, inhaalt op de Nieuwesluizerweg, dat de veiligheid op de weg vergroot wordt en de snelheid van de weggebruikers lager wordt.

Belangenafweging

Overeenkomstig artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg gehoord.

Advies politie

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er op 13-04-2023 overleg geweest met de gemandateerde van de politiechef, eenheid Noord-Holland, en deze kan instemmen met bovengenoemde maatregel. 

Awb-procedure

Er heeft geen ontwerpbesluit ter inzage gelegen.

Besluit

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om een inhaalverbod in te stellen op de Nieuwesluizerweg, tussen de Slootvaartweg en de Barsingerweg, in Slootdorp.

Bebording volgens het Reglement Verkeersregels en Verkeersteken (RVV) 1990 Bijlage 1.

F1 - Verboden voor motorvoertuigen om elkaar onderling in te halen

OB55 - Uitgezonderd landbouwverkeer

Mededelingen

De borden zijn vooruitlopend op het aflopen van de bezwarentermijn geplaatst. U kunt bezwaar maken binnen zes weken na publicatie van het besluit.

Bezwaar

Tegen dit besluit kan binnen zes weken na publicatie hiervan door belanghebbenden bezwaar worden gemaakt via de websitewww.hollandskroon.nl/bezwaar-maken. Tijdens de bezwaarprocedure blijft het genomen besluit van kracht.

Meer informatie over de behandeling van uw bezwaarschrift kunt u vinden op www.hollandskroon.nl/bezwaar-maken.

Heeft u er veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Dit kan alleen als u ook bezwaar maakt bij de gemeente. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt het besluit pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

Afschriften

Politie Noord-Holland

Ondertekening

Namens burgemeester en wethouders van Hollands Kroon

A. Schipper

Medewerker Verkeer

 

Naar boven