Gemeente Dinkelland – Voornemen tot uitgifte van twee bedrijfskavels op “bedrijventerrein De Mors te Ootmarsum” - Gemeenteblad en website

 

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens om een tweetal percelen op bedrijventerrein De Mors te Ootmarsum uit te geven. Het betreft percelen met een oppervlakte van respectievelijk 4.028 m2 en 2.679 m2. De percelen zijn te vinden via https://kavelsindinkelland.nl/bedrijfskavels. Er wordt een openbare selectieprocedure gevolgd.

De selectieprocedure

De uitgifte vindt plaats conform het grondverkoopbeleid en het gronduitgifteprotocol voor bedrijfskavels van de gemeente Dinkelland. Concreet betekent dit dat u bij ons een gemotiveerd en onderbouwd schriftelijk verzoek tot aankoop van (een deel van) deze percelen kunt indienen. De ingekomen verzoeken zullen door het college van B&W worden beoordeeld aan de hand van de criteria die hierna worden genoemd. Het college zal vervolgens een keuze maken aan welke partijen de percelen in eerste instantie worden toegewezen. Deze partijen doorlopen vervolgens de reguliere stappen conform het Gronduitgiftebeleid en het gronduitgifteprotocol, die uiteindelijk leiden tot overdracht van de grond.

 

Op de betreffende percelen zijn bedrijven toegestaan tot en met categorie 3.2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten, zoals opgenomen in bijlage 1 bij de regels van het geldende bestemmingsplan ‘Tijinkskamp en Galgenveld De Mors te Ootmarsum’. De overige regels van dit bestemmingsplan kunt u inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. De identificatiecode van het genoemde bestemmingsplan is NL.IMRO.1774.OOTBPTIJINKSGALGEN-VG01.

Toetsing verzoeken

Selectie (toewijzing) van de percelen vindt plaats conform het Grondverkoopbeleid en het gronduitgifteprotocol. Daarin zijn verschillende criteria opgenomen waaraan verzoeken worden getoetst;

  • de gevolgen voor de werkgelegenheid;

  • verplaatsings- c.q. uitbreidingsnoodzaak en urgentie;

  • herkomst bedrijf en meerwaarde m.b.t. uitstraling en kwaliteit van de te realiseren bebouwing en terreininrichting;

  • bestemming/invulling achterblijvend pand.

 

Naast bovengenoemde aspecten (en in lijn met regionale afspraken) zal tevens gelden dat;

  • de gronden enkel zullen worden verkocht aan eindgebruikers, al dan niet in combinatie met een ontwikkelende partij

  • mee zal wegen in hoeverre partijen op het bedrijfspand zonnepanelen (kunnen) realiseren

  • mee zal wegen in hoeverre partijen nog dienen te beschikken over een aardgasaansluiting en in hoeverre er sprake is van circulair materiaalgebruik, energie-neutrale bebouwing en de opwek van groene energie

In het waarschijnlijke geval dat er meer vraag dan aanbod is wordt de voorkeur gegeven aan lokaal en plaatselijk gebonden bedrijvigheid. Bij de afweging is van groot belang in welke mate sprake is van ruimtelijke en/of functionele knelpunten op de huidige locatie. Ook de snelheid waarmee tot realisatie kan worden overgegaan en de uitstraling/kwaliteit van het te bouwen pand speelt hierbij een rol. De ambitie is zoveel mogelijk uitbreidingswensen te faciliteren, waarbij afhankelijk van de ingekomen verzoeken de huidige omvang en vorm van de percelen kan worden aangepast om maatwerk te leveren.

Indienen verzoek

U kunt uw verzoek richten aan het College van B&W gemeente Dinkelland, t.a.v. de heer L.B.H. Ottenhof. Het complete verzoek dient als bijlage per mail te worden verzonden aan l.ottenhof@noaberkracht.nl. Uw verzoek dient uiterlijk op 16 juni 2023 te zijn ontvangen. Verzoeken die later zijn ontvangen zullen niet worden beoordeeld. Afhankelijk van de (hoeveelheid) ingekomen verzoeken zullen er eind juni/begin juli 2023 gesprekken met gegadigden plaatsvinden. Het is inherent aan het uitgifteprotocol dat er sprake is van beoordelingsruimte bij toetsing aan hiervoor aangehaalde criteria. Deze zal op zorgvuldige wijze worden ingevuld. Bij vastgoedtransacties die de koop/verkoop van bedrijfskavels betreffen wordt altijd een Bibob-toets uitgevoerd. Een dergelijke toets is daarmee dan ook onderdeel van deze verkoopprocedure. Deze toets houdt in ieder geval in dat de partijen waaraan de percelen wordt toegewezen het betreffende Bibob-formulier volledig en naar waarheid dienen in te vullen en te overleggen.

Vragen?

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de heer L.B.H. Ottenhof van het organisatieonderdeel Fysieke leefomgeving – Team Vastgoed & Grondzaken, telefonisch (0541-854100 / 06-13476976) of via e-mail (l.ottenhof@noaberkracht.nl).

 

Burgemeester en wethouders voornoemd

 

 

 

 

Naar boven