Bekendmaking van voornemen tot aangaan overeenkomst met rechtspersoon voor alle kavels die vallen binnen het CPO-project Heusden-Oost fase 3

 

In het kader van de gebiedsontwikkeling ‘Heusden-Oost fase 3’ (zie bijgaand kaartje) is in het Peelbelang van 28 juli 2022 en 25 augustus 2022 evenals op de website van de gemeente Asten een publicatie geplaatst, waarbij:

 

  • 1.

    een ieder de mogelijkheid kreeg om zich in te schrijven voor een informatieavond over het CPO-project1 in Heusden-Oost fase 3; en vervolgens

  • 2.

    geïnteresseerden de mogelijkheid kregen om zich uiterlijk 4 september 2022 in te schrijven om deel te nemen aan de loting voor de te verloten bouwkavels die binnen deze gebiedsontwikkeling zijn toegewezen aan het CPO-project.

 

Ten behoeve van het CPO-project zijn wij als gemeente voornemens om voor alle kavels die vallen binnen het CPO-project een overeenkomst te sluiten met een door de deelnemers aan het CPO-project aangedragen partij (zijnde een rechtspersoon), die vervolgens de afzonderlijke (koop)overeenkomsten sluit met de afzonderlijke deelnemers.

 

Motivatie

In het kader van de Toekomstagenda Asten 2030 heeft de gemeenteraad onder meer het programma Vitale Kernen en de Versnellingsagenda woningbouw vastgesteld. Beide documenten zijn afgestemd op de Woonvisie 2015-2024. Jaarlijks wordt een woningbouwprogramma vastgesteld waarbij, op basis van voornoemde documenten, één van de opgaven is om te voorzien in voldoende (door-)starterswoningen en levensloopbestendige woningen voor 55+’ers. Het CPO-project ziet op die 2 doelgroepen c.q. categorieën woningbouw.

 

De deelnemers aan het CPO-project hebben zelf 1 partij aangedragen bij de gemeente, met als doel dat die partij de deelnemers verder gaat ondersteunen bij de aankoop van de bouwkavel en de realisatie van de door de deelnemers te ontwikkelen woningen. Wij willen als gemeente deze wens graag respecteren en zijn daarom voornemens om met de door de deelnemers aangedragen partij een overeenkomst te sluiten voor alle kavels die vallen binnen het CPO-project. Vervolgens zal deze partij met de deelnemers afzonderlijk de benodigde (koop)overeenkomsten afsluiten.

 

Omdat de deelnemers zelf deze ene partij hebben aangedragen, is deze partij de enige serieuze gegadigde om als gemeente een overeenkomst aan te gaan voor alle kavels die vallen binnen het CPO-project in de gebiedsontwikkeling ‘Heusden-Oost fase 3’.

 

Reactietermijn

Als u zich niet kunt verenigen met het aangaan van een overeenkomst voor alle kavels die vallen binnen het CPO-project in de gebiedsontwikkeling ‘Heusden-Oost fase 3’ met de door de deelnemers aan het CPO-project aangedragen partij, dan kunt u uiterlijk binnen 20 dagen na de datum dat deze bekendmaking in het Gemeenteblad is gepubliceerd een kort geding procedure aanhangig maken bij de bevoegde voorzieningenrechter en dient u de gemeente hiervan onverwijld in kennis te stellen middels betekening van de dagvaarding op het adres van de gemeente, bij gebreke waarvan het recht vervalt om tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige aanspraak in welke vorm of hoedanigheid dan ook te baseren, althans zijn uw rechten daarop uitgewerkt.

 

Een digitaal afschrift van de dagvaarding dient u tevens per e-mail aan gemeente@asten.nl te verzenden onder vermelding van “dagvaarding inzake totaalovereenkomst met 1 partij in CPO-project Heusden-Oost fase 3”.

 

Wij wijzen u erop, dat u moet motiveren waarom u een vergelijkbare positie inneemt als de door de deelnemers aan het CPO-project binnen de gebiedsontwikkeling Heusden-Oost fase 3 aangedragen partij en daardoor eveneens in aanmerking komt als potentiële partij waarmee we als gemeente de genoemde overeenkomst voor alle kavels die vallen binnen het CPO-project aan zouden kunnen gaan.

Indien er binnen de genoemde termijn van 20 dagen geen kort geding wordt gestart, acht de gemeente zich vrij om de overeenkomst voor alle kavels die vallen binnen het CPO-project aan te gaan met de door de deelnemers van het CPO-project aangedragen partij.

 

Met deze p ublicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

1 CPO staat voor bouwen in collectief particulier opdrachtgeverschap, waarbij men zelf een eigen huis ontwikkelt onder professionele begeleiding, samen met een groep andere toekomstige bewoners.

 

Naar boven