Dodenherdenking, Akerstraat 4 mei 2023

 

VERKEERSBESLUIT

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen;

 

Gelet op

de bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer, de Algemene wet Bestuursrecht en het meest recente mandaatbesluit.

 

0verwegende

 

Uit oogpunt van

Het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden en de belangen/gevolgen als bedoeld in de Wet Milieubeheer,

 

Is het gewenst om

Het verkeer te reguleren. Daartoe worden op verschillende verkeersmaatregelen genomen om de dodenherdenking zo veilig mogelijk te kunnen laten plaatsvinden. Hiervoor wordt gedurende de dodenherdenking een gedeelte van de Akerstraat afgesloten voor het verkeer en is parkeren verboden.

 

Motivering

Door de bovengenoemde maatregelen te nemen op de weggedeeltes waar de dodenherdenking plaatsvindt, kan de dodenherdenking veilig plaatsvinden. De doorstroming van het verkeer wordt verplaatst naar de omliggende straten.

 

Belangenafweging

Om de dodenherdenking veilig te kunnen laten plaatsvinden zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk. De belangen van de bewoners en bedrijven worden hierbij nauwelijks geschaad. De verminderde bereikbaarheid is van tijdelijke aard en staat in geen verhouding tot het belang van een verkeersveilige verkeersafwikkeling en een goede doorstroming tijdens de dodenherdenking. De gemeentelijke belangen wegen derhalve zwaarder dan de belangen van de overige belanghebbenden. Belanghebbenden worden niet onevenredig benadeeld door het treffen van de maatregel en er ontstaat geen onduidelijke verkeerssituatie.

 

Gehoord/Overleg

Ingevolge artikel 24 van het BABW is vooraf overleg gepleegd met de politie. De dodenherdenking vindt plaats op wegen welke in beheer zijn bij de gemeente Heerlen.

Op 4 mei 2023 begint de dodenherdenking om 18.30 uur in het stadhuis. Vervolgens gaat men om 19.30 uur met een stille tocht naar de begraafplaats gelegen aan de Akerstraat. Deze stille tocht wordt afgelegd via de Geleenstraat, het Pancratiusplein en de Akerstraat tot aan de begraafplaats.

 

Besluit:

1. Door middel van de plaatsing van de borden C01 (van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990), zoals aangegeven op het bij dit besluit behorende verkeersplan, de Akerstraat tussen de Ruys de Beerenbroucklaan en de Putgraaf, af te sluiten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee op 4 mei 2023 van 18.00 uur tot 21.00 uur.

2. Door middel van de plaatsing van de borden E4 (van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990), met onderbord “uitgezonderd i.v.m. evenement van: 04-05-2023 van 18.00u tot: 04-05-2023 21.00 u” een parkeerverbod in te stellen, inclusief de mededeling dat de wegsleepregeling van toepassing is, op de Akerstraat tussen de Ruys de Beerenbroucklaan en de Putgraaf.

 

 

 

Ter inzage legging en bezwaar:

 

Het verkeersbesluit + tekening liggen tijdens de beroepstermijn ter inzage aan de balie van de gemeente (Geleenstraat 25 in Heerlen).

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift bij ons indienen. Dit kunt u op twee manieren doen: digitaal of schriftelijk.

Een bezwaarschrift moet u indienen binnen 6 weken na de datum van het besluit. Let op: doe dit op tijd, anders wordt uw bezwaar niet inhoudelijk afgehandeld. Dit geldt ook als u nog in overleg bent met de behandelend ambtenaar. Stuur desnoods een voorlopig bezwaarschrift. Hierin kunt u aangeven dat u uw bezwaar op een later moment nog verder zal toelichten.

Digitaal indienen

U kunt niet via e-mail een bezwaarschrift bij ons indienen. U kunt met het formulier voor bezwaarschriften tegen een besluit van de gemeente Heerlen uw bezwaar digitaal indienen. Door het digitale formulier te gebruiken, doorloopt u op eenvoudige wijze de verschillende stappen bij het indienen van een bezwaarschrift. In het formulier vragen wij u of u er mee kunt instemmen dat de verdere correspondentie met u via e-mail plaatsvindt. De gemeente Heerlen kan u dan eenvoudig en efficiënt op de hoogte houden van het verloop van de verdere procedure. U ontvangt dan geen papieren post meer.

Schriftelijk indienen

Wilt u of kunt u geen gebruik maken van het digitale formulier? Dan kunt u uw bezwaarschrift ook per post of fax sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerlen,

Postbus 1, 6400 AA, Heerlen, fax: (045) 560 3953.

 

Zet in uw bezwaarschrift ten minste:

- tegen welk besluit u bezwaar maakt;

- de datum en het kenmerk van het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur bij voorkeur een kopie mee);

- uw naam, adres en woonplaats;

- waarom u bezwaar maakt;

- uw handtekening

- als u voor iemand anders bezwaar maakt, bijvoorbeeld namens een bedrijf, stuur dan een machtiging mee.

Het bezwaar heeft geen schorsende werking.

Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan -nadat bezwaar is gemaakt bij het College van Burgemeester en Wethouders- aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, bestuursrechtelijke zaken, postbus 950, 6040 AZ Roermond, worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Hieraan zijn griffierechten verbonden.

Bijlagen: Verkeersplan Dodenherden k ing 2023.

Heerlen, 12-04-2023

Burgemeester en wethouders van Heerlen,

namens dezen,

Specialist Verkeer,

R.M.H. Schmeitz,

Naar boven