Voorbereidingsbesluit ‘Regulering supermarkten binnenstad 2023’ vastgesteld

De gemeenteraad heeft op 5 april 2023 besloten een aanpassing voor te bereiden van het bestemmingsplan “Binnenstad’. Het gebied waarvoor het voorbereidingsbesluit geldt, staat op de plankaart die bij dit besluit hoort. Het gaat ongeveer om het gebied binnen de diepenring en de Westerhaven. Het voorbereidingsbesluit geldt voor een jaar en treedt op 27 april 2023 in werking.

Waarom is dit voorbereidingsbesluit genomen?

Het voorbereidingsbesluit voorkomt de toename van het aantal vierkante meters voor supermarkten in de binnenstad. Volgens de geldende regels in het bestemmingsplan is dit wel mogelijk. De gemeente vindt dit ongewenst en wil om dit te voorkomen nieuwe regels maken. Het kost veel tijd voordat deze klaar zijn en gaan gelden. De nu geldende regels gaan op slot totdat de nieuwe regels klaar zijn. Bouwaanvragen worden in de tussentijd niet zomaar verleend, ook al passen ze in het bestemmingsplan.

Waar kunt u het bekijken?

U kunt het voorbereidingsbesluit hier bekijken met ingang van vandaag:

- De landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De code die u bij het zoeken kunt invullen is NL.IMRO.0014.VB052Supermarkten-vg01.

- De gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/bestemmingsplannen.

- Het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1. U maakt een afspraak via gemeente.groningen.nl/bouwdossier-of-bestemmingsplan-inzien of belt met 14 050.

Tegen een voorbereidingsbesluit is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Groningen, 26 april 2023

Naar boven