Voorgenomen verpachting Best

 

Voorgenomen verpachting Best

De Gemeente Best heeft het voornemen om een gedeelte van de percelen landbouwgrond, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummers 4630, 603 en 3916 gelegen aan de Broekstaat en nabij de Aarleseweg in Best voor het seizoen 2023 in geliberaliseerde pacht uit te geven aan de voormalige pachters. De verpachting betreft het tijdelijk beheer van gronden.

De gemeente Best is van mening dat de verpachting alleen aan deze huidige pachters plaats kan vinden, aangezien de pachtpercelen geen zelfstandige ontsluitingen hebben en enkel bereikt kunnen worden via een aangrenzend perceel van de voormalige pachters.

De gemeente Best is, gelet op het bovenstaande, van mening dat zij – in afwijking van het uitgangspunt dat een overheid bij het voornemen tot uitgifte in pacht van onroerende zaken via een openbare selectieprocedure aan potentiële gegadigden ruimte moet bieden om mee te dingen, zoals de Hoge Raad heeft uitgemaakt in zijn uitspraak van 26 november 2021 – over mag gaan tot één-op-één uitgifte in pacht van de hier bedoelde grond aan de voormalige pachter. De voormalige pachter kan hiermee aangemerkt worden als de enige serieuze gegadigde, die in aanmerking komt om voornoemde grond te pachten.

 

Bezwaar – kort geding

 

Tegen de voorgenomen verpachting kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld.

Kunt u zich niet verenigen met de voorgenomen verpachting door de gemeente Best, omdat u van mening bent dat u ook in aanmerking dient te komen voor de pacht van deze gronden en voldoet aan de gestelde criteria, dan kunt u hiertegen opkomen door binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie van deze bekendmaking op de gemeentelijke website, een kort geding aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter van het Arrondissement Oost-Brabant door een dagvaarding te laten betekenen aan de gemeente Best.

Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn. Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een kort geding vervalt het recht om u tegen de voorgenomen verpachting te verzetten en/of daarop een vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw recht daarop verwerkt.

 

Best, 25 april 2023

 

Namens deze,

Burgemeester en wethouders gemeente Best

Naar boven