Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Gassel, Wijnroemer 6’

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 6 april 2023 het bestemmingsplan ‘Gassel, Wijnroemer 6’ gewijzigd heeft vastgesteld. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de Nota van zienswijzen en wijzigingen die als bijlage bij het raadsbesluit tot vaststelling is gevoegd. Er is geen exploitatieplan vastgesteld, omdat er een anterieure overeenkomst is afgesloten voor het verhaal van de kosten. De kosten zijn daarmee anderszins verzekerd.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied ligt in Gassel met als adres Wijnroemer 6 en is kadastraal bekend als Grave, sectie L, nummers 444, 445, 446, 1007, 1763 en 1764.

Wat is de inhoud van het plan?

Het voornemen is om de huidige woning op het perceel te slopen en grotendeels buiten het bouwvlak een nieuwe vrijstaande woning te gaan bouwen. Voor het resterend deel van het plangebied is het de bedoeling het huidig agrarisch gebruik om te zetten naar natuur.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

U kunt het vastgesteld bestemmingsplan en de bijbehorende stukken gedurende zes weken inzien vanaf zaterdag 22 april tot en met vrijdag 2 juni 2023. De stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt daarbij zoeken op het plannummer NL.IMRO.1982.BPBuWijnroemer6-VA01. Als u een uitgeprint exemplaar in wilt zien, dan kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 0485-854000 of via email ro@landvancuijk.nl.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

    • degene die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht of die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

    • een ieder tegen de wijzigingen;

    • belanghebbenden.

Hoe verloopt de procedure verder?

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningen rechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven