Vastgesteld bestemmingsplan voormalig kantoor Noordermaat te Assen

Inleiding

Burgemeester en wethouders van de gemeente Assen maken op basis van artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 22 december 2022 het bestemmingsplan voormalig wijkcentrum De Steiger, met identificatienummer NL.IMRO.0106.02BP20211000X-C001, met bijbehorende stukken gewijzigd heeft vastgesteld.

Aanleiding

De voormalige locatie van het kantoor Noordermaat, op de hoek van de Meester Groen van Prinstererlaan en de Molenstraat, herontwikkelen wij samen met Woonstichting Actium tot 40 sociale huurappartementen, waarvan 32 appartementen en 8 studio's. Deze 8 studio’s en 10 van de 32 appartementen zijn bestemd voor de Stichting Cosis en Leger des Heils.

De gewenste ontwikkeling en woonfunctie past niet binnen de huidige Beheersverordening “Assen Noord 2014”, daarom heeft Actium hiervoor in overleg met ons een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 25 mei jl. gedurende zes weken ter inzage gelegen om iedereen de mogelijkheid te bieden zijn of haar zienswijze naar voren te brengen. In totaal zijn er 4 zienswijzen binnengekomen. Eén daarvan is ingediend al voordat de procedure was begonnen. De drie overige zienswijzen zijn binnen de terinzagetermijn en daarmee tijdig ingediend. 1 van 3 zienswijzen is namens 12 bewoners van de Dunningestraat ingediend. De zienswijzen hebben geen aanleiding gegeven het ontwerp van het bestemmingsplan te wijzigen. Wel is de toelichting op de planregels ambtshalve aangevuld.

Waar kunt u het plan inzien

Het bestemmingsplan en alle bijbehorende stukken kunt u met ingang van 18 januari 2023 gedurende een termijn van 6 weken inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. De digitale versie van het plan met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.02BP20211000X-C001 kunt u raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening

Vanaf de eerste dag na terinzagelegging (vanaf 19 januari) kunt u gedurende zes weken beroep instellen. Beroep kan worden ingediend door:

  • 1.

    belanghebbenden. Dat wil zeggen degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, bijvoorbeeld omdat het uw eigendom raakt of omdat er iets verandert in uw omgeving waar u last van heeft;

  • 2.

    niet-belanghebbenden die een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • 3.

    niet-belanghebbenden die verschoonbaar geen of te laat een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Als u beroep wilt instellen, dan moet u dat schriftelijk doen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het vaststellingsbesluit treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Als u het besluit wilt laten schorsen, dan moet u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij mevrouw A. Aminzaie Haidari, via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl.

 

ASSEN, 17 januari 2023

Naar boven