Zonnesteen 1 (voorheen Nieuwe Steen 9)VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNING

 

Omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan en het bouwen van het IKEC (Integraal Kind en Expertise Centrum) en besluit Hogere Waarde wegverkeerslawaai aan de Zonnesteen 1 in Hoorn

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij met toepassing van de uitgebreide procedure ex. artikel 2.12 lid 1, sub a onder 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend voor de bouw van het IKEC (Integraal kind- en expertisecentrum) aan de Zonnesteen 1 in Hoorn. (Het betreft hier de locatie van het voormalige clubgebouw van een hockeyclub aan de Nieuwe Steen 9).

De vergunde activiteiten zijn ‘bouw’, ‘planologisch strijdig gebruik’, ‘aanleggen’ en ‘realiseren van een uitrit’. Op 20 oktober 2022 heeft het college ingestemd met het ontwerp besluit Hogere Waarde wegverkeerslawaai ten behoeve van het IKEC. Dit ontwerpbesluit heeft, samen met de ontwerp omgevingsvergunning voor het IKEC ter inzage gelegen.

 

Tegen de omgevingsvergunning zijn vijf zienswijzen ingediend. Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerp besluit Hogere Waarde wegverkeerslawaai.

 

De omgevingsvergunning en de Hogere Waarde wegverkeerslawaai zijn ongewijzigd vastgesteld.

 

Ter inzage

De besluiten en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 20 april 2023 tot en met donderdag 1 juni 2023 voor iedereen ter inzage in het pand van de Rabobank, Nieuwe Steen 29 te Hoorn. De stukken zijn ook te raadplegen op de website van de gemeente (www.hoorn.nl) en op de landelijke voorziening (www.ruimtelijkeplannen.nl).

Ze hebben het volgende identificatienummer: NL.IMRO.0405.UAPIKECNStn-va01.

 

Indienen van beroep tegen de omgevingsvergunning

Binnen de periode van terinzagelegging kan tegen het besluit beroep worden ingediend bij de Rechtbank Noord-Holland, Sector Bestuur, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem.

Beroep kan worden ingediend door:

- belanghebbenden;

- niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerp besluit hebben ingediend;

- niet-belanghebbenden van wie redelijkerwijs niet verwacht kon worden dat zij een zienswijze hebben ingediend.

 

Indienen van beroep tegen het besluit Hogere Waarde wegverkeerslawaai

Binnen de periode van terinzagelegging kan tegen het besluit Hogere Waarde wegverkeerslawaai beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingediend door:

- belanghebbenden;

- niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerp besluit hebben ingediend;

- niet-belanghebbenden van wie redelijkerwijs niet verwacht kon worden dat zij een zienswijze hebben ingediend.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als u dit niet wilt, bijvoorbeeld omdat het besluit onherstelbare gevolgen voor u heeft, dan kunt u de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland, danwel de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, vragen een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan alleen als u binnen de termijn een beroepschrift heeft ingediend.

 

Griffierechten

Opgemerkt wordt dat een beroepsschrift en/of verzoek om een voorlopige voorziening ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht kan worden ingediend. Hiervoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Als u in beroep gaat of als u een voorlopige voorziening aanvraagt, bent u griffierecht verschuldigd. U ontvangt hiervoor automatisch een rekening van de rechtbank.

 

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

 

 

Naar boven