Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Herinrichting N321 Grave-Beers tussen 3.8 en 6.750

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat de onderstaand(e) besluit(en) en bijbehorende stukken zijn vastgesteld:

  • 1.

    Het bestemmingsplan Herinrichting N321 Grave-Beers tussen 3.8 en 6.750. Het bestemmingsplan is wel gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Voor een overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar de Nota van zienswijzen en ambtelijke wijzigingen die als bijlage is opgenomen bij het vastgestelde bestemmingsplan.

  • 2.

    Er is voor deze ontwikkeling geen exploitatieplan vastgesteld, omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd via een Uitvoeringsovereenkomst met de Provincie;

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied ligt in het buitengebied van Grave. Het tracé van de herinrichting Provinciale weg N321 loopt tussen kilometer 3,8 en 6,750 ten oosten van de kern Gassel tot Beers.

Wat is de inhoud van het plan?

Het betreft een herziening van het bestemmingsplan voor de Provinciale weg N321 tussen Gassel en Beers die ziet op verbetering van de verkeersveiligheid door reconstrueren van belangrijke kruispunten, aanleggen van twee nieuwe rotondes (Schaarweg/Overlaat en Cuykschesteeg) en middengeleiders, het verminderen en veiliger maken van aansluitingen en fietsoversteken, onderhoud van de hoofdrijbaan door toepassen van stil asfalt, bijkomende werkzaamheden in het kader van de waterhuishouding, verleggen kabels en leidingen, openbare verlichting en o.a geluidwerende voorzieningen;

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het bestemmingsplan in te zien. Deze ligt zes weken ter inzage van woensdag 20 april 2023 tot en met dinsdag 31 mei 2023. De stukken zijn digitaal in te zien www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt zoeken op de plannaam Herinrichting N321 Grave-Beers tussen 3.8 en 6.750 of met plannummer NL.IMRO.1982.BPHerinrichtN321-VA01.

Het bestemmingsplan is tijdens openingstijden ook in te zien op het Gemeentehuis, Louis Jansenplein 1, in Cuijk. Als u het bestemmingsplan op het gemeentehuis wil inzien vragen wij u contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via ro@landvancuijk.nl of telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan? Als u belanghebbende bent, kunt u altijd beroep instellen, ook als u geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend. Als u geen belanghebbende bent, kunt u beroep instellen als u:

  • tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebt ingediend; of

  • kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de raad dan wel het college te wenden; of

  • beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.

U kunt tot en met 1 juni 2023 beroep instellen. U richt uw beroepschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 2 juni 2023, tenzij u vóór deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Cuijk, 19 april 2023

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven