Gemeente Heerlen - Publicatie inzake het voornemen om een overeenkomst te sluiten tot de aanleg en het medegebruik van openbare parkeerplaatsen nabij de Markt 16 te Hoensbroek

 

 

Voornemen om grond in medegebruik te geven

 

De gemeente Heerlen (hierna: gemeente) is voornemens gemeentegrond in medegebruik te geven aan Aldi Vastgoed B.V. (hierna: Aldi) voor de realisatie van een tijdelijke parkeervoorziening. Het betreft een stuk gemeentegrond, gelegen nabij de Markt 16 te Hoensbroek, kadastraal bekend gemeente Heerlen sectie V nummer 2264 gedeeltelijk.

 

De enige serieuze gegadigde

 

De gemeente is voornemens om in verband met de herontwikkeling van een bestaand winkelpand aan de Markt 16 te Hoensbroek door de Aldi en het tekort aan parkeerplaatsen aldaar een stuk gemeentelijk terrein aan de Aldi in medegebruik te geven zodat deze gebruiker een tijdelijke parkeervoorziening kan realiseren.

De Aldi zal de locatie op zijn kosten tijdelijk inrichten als extra parkeerterrein ten behoeve van de clientèle van de Aldi en de openbare ruimte aanleggen binnen de werkgrens zoals overeengekomen met de gemeente. Tevens zal de Aldi het terrein naar genoegen van de gemeente onderhouden en openbaar en toegankelijk houden voor een ieder.

 

De gemeente is derhalve van oordeel dat de Aldi in dit kader op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor het medegebruik van de betreffende gemeentegrond op deze specifieke locatie ten behoeve van de realisatie van een tijdelijke parkeervoorziening. Ten overvloede zij erop gewezen dat de gemeente daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt.

 

Vervaltermijn

 

Indien u zich niet met dit voornemen kunt verenigen, dan dient u dit uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie kenbaar te maken. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen aan het cluster Vastgoed van team Beleid Ruimte van de gemeente Heerlen (e-mail: TeamVGO@heerlen.nl).

 

Het feit dat dit voornemen bekend wordt gemaakt, betekent niet dat de gemeente al definitief hierover heeft besloten. Tevens betekent het niet dat met de beoogde kandidaat al volledige overeenstemming is bereikt aangaande de overeenkomst tot medegebruik of dat zeker is dat die zal worden bereikt.

 

De gemeente publiceert dit voornemen in het gemeenteblad (www.overheid.nl) en op www.heerlen.nl/bekendmakingen. Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:2021:1778).

Naar boven