Vaststellen bestemmingsplan Etsberg 38 Vlodrop

Burgemeester en wethouders van Roerdalen maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 30 maart 2023 het bestemmingsplan 'Etsberg 38 Vlodrop' heeft vastgesteld.

 

Het plan

Ten zuiden van het buurtschap Etsberg, aan de Etsberg 38, ligt een voormalige agrarische bedrijfslocatie. De agrarische bestemming wordt omgezet naar een woonbestemming. Initiatiefnemer is voornemens om de bestaande bedrijfswoning te renoveren en te gaan gebruiken als burgerwoning. Initiatiefnemer is in dat kader voornemens om een deel van de voormalige bedrijfsbebouwing te behouden, als bijgebouw behorend bij de woning, en de rest te slopen. Initiatiefnemer is ten slotte voornemens om ondergeschikt aan het woongebruik een beroep aan huis uit te oefenen. Ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn de stikstofberekeningen behorende bij de toelichting van het bestemmingsplan geactualiseerd.

 

Inzage en raadplegen

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf 17 april 2023 voor 6 weken ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen. De planstukken zijn digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder de codering: NL.IMRO.1669.BPVDP2022ETSBRG38-VG01.

 

Beroep instellen

Volgend uit artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende 6 weken, vanaf 17 april 2023, beroep worden ingesteld.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de voorzitter van de Afdeling een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de inzagetermijn.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laurie van Melick van het team Ruimtelijke en Economische ontwikkeling via telefoonnummer 0475 538 888.

Sint Odilienberg 17 april 2023

Naar boven