Reglement van Orde wijziging 2023

De raad van de gemeente Velsen,

Gelezen het raadsvoorstel van het presidium van 7 maart 2023;

Gelet op artikel 16 van de Gemeentewet;

Besluit

 

Het Reglement van Orde van de raad van Velsen als volgt te wijzigen:

 

Artikel 7 komt te luiden:

Artikel 7 Benoeming wethouders

1. Bij de benoeming van een wethouder stelt de raad een commissie in bestaande uit drie raadsleden.

2. De commissie onderzoekt of de benoeming van de kandidaat-wethouder voldoet aan de vereisten van de artikelen 36a, 36b, 41b, eerste, derde en vierde lid, en 41c, eerste lid, van de Gemeentewet.

3. De commissie brengt vervolgens advies uit aan de raad over de benoeming tot wethouder.

4. De burgemeester kan voor de aanvang van iedere ambtstermijn opdracht geven om de kandidaat-wethouders aan een risicoanalyse integriteit te onderwerpen. De burgemeester brengt over het eindresultaat daarvan verslag uit aan de raad.

Artikel 13 komt te luiden:

Artikel 13 Ter inzage leggen van stukken

1. Stukken die ter toelichting van de onderwerpen of voorstellen op de agenda dienen, worden gelijktijdig met de agenda gepubliceerd op de website. Van de publicatie wordt melding gemaakt in de openbare kennisgeving bedoeld in artikel 14. Indien na het verzenden van de schriftelijke oproep stukken worden toegevoegd, wordt dit gemeld aan de leden van de raad en de steunfractieleden, zo mogelijk in een openbare kennisgeving.

2. Stukken als bedoeld in lid 1 kunnen op verzoek bij de griffie worden ingezien.

3. Informatie van de raad of aan de raad verstrekte informatie waaromtrent op grond van hoofdstuk Va van de Gemeentewet geheimhouding is opgelegd, blijft in afwijking van het eerste lid en tweede lid onder berusting van de griffier.

Artikel 54 komt te luiden:

Artikel 54 Verslaglegging

1. Conceptverslagen en -besluitenlijsten van besloten raadsvergaderingen of besloten sessies worden niet in de openbaarheid gedeeld, maar berusten bij de griffier.

2. Deze verslagen en besluitenlijsten worden zo spoedig mogelijk in een besloten raadsvergadering of besloten sessie ter vaststelling aangeboden. Tijdens deze vergadering neemt de raad of de sessie een besluit over het al dan niet opheffen van de geheimhouding op het vastgestelde verslag en de besluitenlijst.

3. Het vastgestelde verslagen en besluitenlijsten worden door de voorzitter en de griffier ondertekend.

 

Artikel 55 komt te luiden:

Artikel 55 Geheimhouding

Voor de afloop van de besloten vergadering beslist de raad op grond van hoofdstuk V, van de Gemeentewet of omtrent de inhoud van de stukken en het verhandelde geheimhouding zal gelden. De raad kan besluiten de geheimhouding op te heffen.

Artikel 56 komt te luiden:

Artikel 56 Opheffing geheimhouding

Als de raad op grond van artikel 89, vierde lid, van de Gemeentewet voornemens is de geheimhouding van aan de raad verstrekte informatie op te heffen, wordt, als het orgaan dat geheimhouding heeft opgelegd daarom verzoekt, daarover in een besloten raadsvergadering met het desbetreffende orgaan overleg gevoerd.

Vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 30 maart 2023

De raad van de gemeente Velsen,

De griffier, De voorzitter,

R.B. Palstra F.C. Dales

Naar boven