Ontwerp bestemmingsplan Chw Deventer stad en dorpen, 1e herziening

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 19 januari tot en met woensdag 1 maart 2023 voor eenieder ter inzage ligt:

 

• Het ontwerp bestemmingsplan ‘Chw Deventer stad en dorpen, 1e herziening’

 

Inhoud

Het plangebied bestaat uit meerdere losse locaties (postzegels) verspreid over het stedelijke gebied van de gemeente Deventer. Met dit bestemmingsplan worden voornamelijk omissies hersteld in het 'Chw bestemmingsplan Deventer, stad en dorpen (delen A, B, C en D). Tevens wordt een aantal percelen/onderdelen in overeenstemming gebracht met de huidige feitelijk aanwezige situatie.

 

Verder is er een afwijkingsbevoegdheid opgenomen in de functie agrarisch, die het mogelijk maakt om relatief snel en goedkoop, maar met de nodige waarborgen omkleed, kleinschalige particuliere initiatieven voor zonnepanelen te realiseren. Deze afwijkingsbevoegdheid is alleen bedoeld voor zonnepanelen t.b.v. de energiebehoefte van de eigen woning en de bijbehorende voorzieningen.

 

Nu wordt er nog relatief kort voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet een herziening van het bestemmingsplan opgesteld om omissies te herstellen. Een groot voordeel hiervan is dat het straks eenvoudiger wordt een kloppend omgevingsplan op te stellen.

 

 

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u digitaal inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.Chw036-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/nl.imro.0150.chw036-ow01/

 

Tevens is het bestemmingsplan in te zien via:

• https://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘bestemmingsplannen die in procedure zijn’.

 

Ook kunt u het ontwerp bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570.

 

Reageren

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van donderdag 19 januari tot en met woensdag 1 maart 2023 ter inzage. U kunt tot en met woensdag 1 maart 2023 reageren.

 

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan dan brengt u een zienswijze in.

 

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

De gemeenteraad

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Chw Deventer stad en dorpen, 1e herziening”

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij de heer B.J. Hiehle van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “reactienota”. Mogelijk wordt het bestemmingsplan op onderdelen aangepast. Vervolgens wordt het bestemmingsplan ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

 

Het vervolg

Nadat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld, is er de mogelijkheid om beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

 

• een belanghebbende;

• een niet-belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

• een niet-belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar te maken.

 

 

 

Naar boven