Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling primair onderwijs Den Haag 2022

Toelichting

 

Via de meicirculaire gemeentefonds 2022 heeft de Rijksoverheid € 1 mln. beschikt ten behoeve van de aanpak van het lerarentekort. Met deze extra middelen zijn artikel 2.5.4 (“hoogte van de subsidie") en 2.5.5 (“subsidieplafond”) in de Subsidieregeling primair onderwijs Den Haag 2022 opgehoogd: van

€ 500.000,- naar € 1 mln.. Deze extra middelen zijn inmiddels verstrekt aan een schoolbestuur voor primair onderwijs dat namens alle betrokken schoolbesturen met in Den Haag gevestigde scholen voor primair onderwijs als penvoerder fungeert voor het ‘Convenant noodplan Lerarentekort Den Haag’. De aanvankelijk beschikbare middelen (€ 500.000,-) voor uitvoering activiteiten in het kader van het ‘Convenant noodplan Lerarentekort Den Haag’ zijn door het betreffende schoolbestuur niet aangevraagd, vanuit de misvatting dat slechts voor de extra middelen een aanvraag moest worden ingediend.

 

Middels deze Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling primair onderwijs Den Haag 2022 verzoeken wij het college artikel 2.5.7 in de Subsidieregeling primair onderwijs Den Haag 2022 (RIS312227) te wijzigen door tijdvak overeenkomstig artikel 1.3, tweede lid onder b te verruimen met tijdvak overeenkomstig artikel 1.3, tweede lid onder c. Hiermee wordt de termijn waarbinnen de betreffende subsidie Noodplan primair onderwijs Den Haag kan worden aangevraagd verruimd.

 

Besluitvorming

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag;

 

gelet op:

 

  • -

    artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2020;

  • -

    de artikelen 1.2 en 1.6 van de Verordening gelijkstelling onderwijs Den Haag 2019;

 

besluit:

 

  • -

    vast te stellen de Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling primair onderwijs Den Haag 2022.

 

Artikel I

De Subsidieregeling primair onderwijs Den Haag 2022 wordt gewijzigd als volgt.

  • A

    Artikel 2.5.7 wordt volledig vervangen als volgt: Een aanvraag om een subsidie wordt ingediend in het tijdvak overeenkomstig artikel 1.3, tweede lid, onder b, dan wel artikel 1.3, tweede lid, onder c.

 

Artikel II

Deze regeling treedt in werking op de dag na uitgifte in het Gemeenteblad.

 

Het college van burgemeester en wethouders,

 

de secretaris,

Ilma Merx

 

de burgemeester,

Jan van Zanen

 

Naar boven