Gemeente Heerlen - Publicatie inzake voorgenomen verkoop aan Vincio Wonen (Aldenhofpark)

 

 

Voornemen tot uitgifte

 

De gemeente Heerlen (hierna: gemeente) is voornemens gemeentegrond te verkopen aan de Stichting Vincio Wonen (hierna: Vincio) voor de realisatie van 24 appartementen in het sociale huursegment. Het betreft een locatie aan het Aldenhofpark, kadastraal bekend gemeente Hoensbroek sectie D nummer 4634 gedeeltelijk, ter grootte van ca. 1.231 m2.

 

De enige serieuze gegadigde

 

Vincio is een toegelaten instelling in de zin van de Woningwet die zich bezighoudt met het doen realiseren en beheren van sociale huurwoningen. De woningcorporatie heeft een bijzondere positie vanwege de werkzaamheden op het gebied en het in het belang van de volkshuisvesting. Dit gemeenschappelijk doel van de woningcorporatie en de gemeente in relatie tot de borging van afdoende, structurele en kwalitatief hoogwaardige sociale huisvesting wordt hierbij ook in overweging genomen.

Verder vloeit de voorgenomen verkoop voort uit een samenwerkingsovereenkomst d.d. 26-04-2012. Hierin is overeengekomen dat in het kader van een herstructureringsvisie, onder andere voor het deelproject Aldenhofpark een aantal projectdoelen zijn vastgesteld waaronder het realiseren van het nieuwbouwprogramma van 24 appartementen door Vincio.

 

De gemeente is derhalve van oordeel dat Vincio in dit kader op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor de verkoop van de betreffende gemeentegrond op deze specifieke locatie ten behoeve van de realisatie van 24 appartementen in het sociale huursegment. Ten overvloede zij erop gewezen dat de gemeente daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt.

 

Vervaltermijn

 

Indien u zich niet met dit voornemen kunt verenigen, dan dient u dit uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie kenbaar te maken. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen aan het cluster Vastgoed van team Beleid Ruimte van de gemeente Heerlen (e-mail: TeamVGO@heerlen.nl).

 

Het feit dat een voornemen tot uitgifte bekend wordt gemaakt, betekent niet dat de gemeente al definitief tot de uitgifte heeft besloten. Tevens betekent het niet dat met de beoogde kandidaat al volledige overeenstemming is bereikt aangaande de koopovereenkomst of dat zeker is dat die zal worden bereikt.

 

De gemeente publiceert dit voornemen in het gemeenteblad (www.overheid.nl) en op www.heerlen.nl/bekendmakingen. Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:2021:1778).

Naar boven