Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Asten Ommelshof 2022”

 

Burgemeester en wethouders van Asten maken bekend dat de gemeenteraad op 4 april 2023 het bestemmingsplan “Asten Ommelshof 2022” gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan verschilt van het ontwerpbestemmingsplan, omdat de bouwhoogte van de woningen voor zowel de goot- als nokhoogte naar beneden is aangepast naar maximaal 3,90 meter.

 

Be stemmingsplan inzien

Het vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 21 april 2023 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage. U kunt het bestemmingsplan inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.BP02022005-VS01. Op de gemeentelijke website vindt u nadere informatie: www.asten.nl/bouwen-en-verbouwen/bestemmingsplannen.

 

Wilt u de papieren versie van het bestemmingsplan inzien? Of hebt u vragen over de ter inzage liggende stukken? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum voor het maken van een afspraak. Dit kan via telefoonnummer (0493) 671 212. Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van het bestemmingsplan is de digitale versie doorslaggevend.

 

Beroep instellen

Tegen het vaststellingbesluit kan vanaf 22 april 2023 gedurende 6 weken een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze hebben ingediend.

 

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Na afloop van de termijn van 6 weken kunnen geen beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt daags na de beroepstermijn in werking. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Naar boven